Filmul "Iron Man - Omul de oţel 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Iron Man - Omul de oţel 3", cu Robert Downey Jr. şi Gwyneth Paltrow în rolurile principale, a depăşit pragul încasărilor mondiale de 1 miliard de dolari, informează site-ul revistei New Musical Express.

1524 afișări
Imaginea articolului Filmul "Iron Man - Omul de oţel 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Filmul "Iron Man - Omul de oţel 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Până duminică, 19 mai, cel de-al treilea film din franciza cinematografică "Iron Man" obţinuse încasări de 337 de milioane de dolari în America de Nord şi de 698 de milioane de dolari pe plan internaţional, obţinând astfel un box office mondial de 1,035 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Luni, la ora publicării acestor informaţii, încasările mondiale generate de acest film erau de 1,073 miliarde de dolari.

Povestea din "Omul de Oţel 3" continuă atât firul narativ din "Avengers", cât şi pe cel din primele două părţi ale francizei "Iron Man", dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situaţie: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes şi supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situaţia de a-şi folosi inteligenţa şi inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziţie tehnologia şi resursele financiare cu care era obişnuit. Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt puşi în pericol, Tony Stark este nevoit să facă faţă ameninţării şi să îşi salveze familia şi concetăţenii.

Primul film din franciza "Iron Man" a avut încasări mondiale de 585 milioane de dolari în 2008, iar cel de-al doilea lungmetraj din această serie, lansat în 2008, a vândut bilete în valoare de 623 milioane de dolari pe plan mondial.

Lansat pe 25 aprilie, "Iron Man 3" ocupă deja locul al 15-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie şi are toate şansele să urce mult mai sus în acest clasament întrucât se află încă în cinematografe. "Răzbunătorii/ The Avengers" (2012), în care Robert Downey Jr. a interpretat acelaşi rol ca cel din "Iron Man", cel al personajului Tony Stark, ocupă locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu 1,5 miliarde de dolari, după lungmetrajele "Avatar" şi "Titanic", regizate de James Cameron.

Potrivit presei americane, Robert Downey Jr. nu s-a hotărât deocamdată dacă va juca rolul Tony Stark într-un al patrulea film din seria "Iron Man", dar se află în negocieri avansate cu producătorii francizei "The Avengers" pentru a juca acest rol în alte două filme din această serie. Filmul "The Avengers 2" va avea premiera mondială pe 1 mai 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici