Filmul "L'ultima foglia", cu Cristina Cepraga, turneu de promovare în Italia - VIDEO

Filmul "L'ultima foglia/ The Last Leaf", în regia lui Leonardo Frosina, în care joacă Cristina Cepraga, a început turneul de promovare în Italia, prima proiecţie a lungmetrajului având loc la Roma, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

151 afișări
Imaginea articolului Filmul "L'ultima foglia", cu Cristina Cepraga, turneu de promovare în Italia - VIDEO

Filmul "L'ultima foglia", cu Cristina Cepraga, turneu de promovare în Italia

Prima proiecţie a avut loc marţi, la Roma, la cinematograful central Quattro fontane, şi s-a desfăşurat în prezenţa ambasadorului României la Roma, Dana Constantinescu, şi a consulului Sebastian Pop.

Cristina Cepraga interpretează în film rolul Elei, o tânără barmaniţă română care lucrează la periferia Romei şi al cărei vis este să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide "micul ei băruleţ cu maşină de cafea italiană".

După Roma, "L'ultima foglia" a fost proiectat, miercuri, la Napoli, la Festivalul 4 Giornate del Cinema di Napoli, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 21 - 26 octombrie. Evenimentul este la prima ediţie şi celebrează 70 de ani de la revolta napoletanilor împotriva forţelor de ocupaţie naziste din Al Doilea Război Mondial, care a durat patru zile, până la eliberarea oraşului de Aliaţi, în octombrie 1943. Marele premiu al acestui festival asigură filmului câştigător distribuţia în cinematografe pe teritoriul Italiei. De asemenea, producătorii peliculei respective vor primi finanţare pentru următorul lor proiect.

După Napoli, turneul "L'ultima foglia" continuă cu oraşele Catania, Padova, Milano, iar în săptămânile următoare se va întoarce la Roma, la Kino, institutul de cultură cinematografică, "lăcaşul filmului independent de calitate", spune Cristina Cepraga.

În ceea ce priveşte proiecţia lungmetrajului în cinematografele din România, Cristina Cepraga a declarat: "Este posibil să avem susţinere şi din România, din partea unui producător/ distribuitor, pentru a-l promova şi acasă".

"L'ultima foglia/ The Last Leaf" este filmul de debut al regizorului italian Leonardo Frosina şi a avut premiera în Italia la începutul lunii aprilie. Luna aceasta, a participat în selecţia oficială a Raindance Film Festival, organizat la Londra.

Filmul a obţinut deja trei premii, pentru cea mai bună actriţă (Giorgia Cardaci), la Festivalul Filmului Independent de la Roma (RIFF) şi la Film Spray Festival în Florenţa. Tot la acesta din urmă, Sandro Magliano a obţinut premiul pentru cea mai bună imagine.

"L'ultima foglia" a fost inclus în selecţia pentru OFF Plus Camera, Festivalul de Film Independent din Cracovia, la secţiunea "Noul cinema italian", şi a rulat în cadrul mai multor evenimente de cinema în Italia şi internaţional.

Zeno şi Rossana sunt un cuplu de italieni uşor trecuţi de prima tinereţe care se mută la Roma cu serviciul. Zeno (jucat de Fabrizio Ferracane) este paznic de noapte, iar Rossana (Giorgia Cardaci) fusese profesoară de muzică. Acum este şomeră pentru că nu reuşeşte să-şi găsească de lucru în marele oraş. Relaţia celor doi începe să se deterioreze, iar faptul că ea nu lucrează, în vreme ce el este plecat în fiecare noapte nu reprezintă singurele motive. În acest context nefast al relaţiei dintre cei doi apare Ela, o tânără barmaniţă de origine română (interpretată de Cristina Cepraga). Ea devine pentru Zeno un refugiu, un pretext în plus pentru a sta departe de casă. Între cei doi se naşte treptat o legătură puternică, apoi pasională. Dragostea pentru Ela îl îndepărtează pe Zeno de Rossana, care între timp descoperă că este însărcinată. Finalul filmului este unul deschis.

Cristina Cepraga s-a născut în Bucureşti, într-o familie de artişti, mama ei fiind un cunoscut regizor muzical, iar tatăl, jurnalist. A absolvit Universitatea de Teatru şi Film în Bucureşti, iar în urmă cu mai bine de opt ani a părăsit ţara, stabilindu-se în Italia. Printre filmele în care a jucat se numără comedia "Gianni e le donne/ Gianni şi femeile" (2011), cu Gianni Di Gregorio, "Gun of the Black Sun" (2011) şi "Cinque" (2011). De asemenea, a apărut în diverse scurtmetraje, majoritatea în regia lui Emanuele Cerman: "Welcome to Italy" (2007), "Perche nessuno mai riccordi" (2007), "Silent Park" (2008), "Indako Ultra" (2009), "Ballando con l'Elzheimher" (2010), "The Sunset" (2011). A jucat şi în "Car Horn" (2009), de Fabrizio Prada, şi în "Nine Minutes" (2007), de Florin Kevorkian, precum şi în seriale de televiziune precum "The Heritage/ Moştenirea", "Butta la luna 2", "Intelligence", "Medicina generale 2" şi "Colpi di sole".

Printre piesele de teatru în care a jucat în Italia se numără "Dei tradimenti e dei demoni" (2005), de Emanuele Cerman, "Gocce" (2009), de Virginia Barret şi "Monologues" (2010), de Agostino Marfella.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici