Filmul "The Book Thief" va avea premiera pe 28 februarie în cinematografele din România - VIDEO

Filmul "Hoţul de cărţi/ The Book Thief", regizat de Brian Percival, va avea premiera în cinematografele din România, pe 28 februarie, informează distribuitorul peliculei, Odeon Cineplex.

205 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Book Thief" va avea premiera pe 28 februarie în cinematografele din România - VIDEO

Filmul "The Book Thief" va avea premiera pe 28 februarie în cinematografele din România

Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să îi câştige încrederea.

La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

O ilustrare emoţionantă a capacităţii spiritului uman de a face faţă vicisitudinilor istoriei, această poveste optimistă înfăţişează contrastul dintre inocenţă (întruchipată de Liesel) şi forţa distructivă a războiului şi a violenţei oarbe, care nimiceşte totul în cale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici