FOCUS: Jean Michel Jarre, artistul care transformă muzica electronică într-o experienţă memorabilă

Jean Michel Jarre, artistul care a încântat Occidentul, dar şi Orientul cu muzica sa, a susţinut, joi seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, un spectacol strălucitor, cu lumini şi efecte speciale, în faţa a aproximativ 6.000 de spectatori.

284 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Jean Michel Jarre, artistul care transformă muzica electronică într-o experienţă memorabilă

FOCUS: Jean Michel Jarre, artistul care transformă muzica electronică într-o experienţă memorabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertul a început la aproximativ 20.30, când Jean Michel Jarre a urcat pe scenă. "Bună seara, Bucureşti", s-a adresat el celor din public, în limba română. Timp de aproape două ore, muzicianul a încântat spectatorii cu muzica sa, dar şi cu un spectacol impresionant creat prin fuziunea sintetizatoarelor de tip analog, a tehnologiei digitale de ultimă oră, a designului spectaculos de lasere şi a coregrafiei speciale a luminilor.

Spectacolul de la Sala Polivalentă a dorit să ilustreze conceptul de "all-in-one-show", introdus de artistul francez, în care tehnologia de ultimă generaţie în materie de sunet, lumini şi efecte speciale se împletesc într-o formă remarcabilă, ce face ca mesajul muzicii să fie şi mai puternic. Jocul de lumini şi lasere, mixul sunetelor şi pasiunea debordantă a artistului au făcut din spectacol o adevărată experienţă live, aşa cum mărturisea Jarre, la sosirea în România, că îşi doreşte să facă.

Jarre a prezentat publicului român cele mai cunoscute piese ale sale, combinând melodii mai noi cu altele mai vechi, cunoscute în întreaga lume.

De asemenea, artistul a vorbit publicului şi de o altă pasiune a sa, ecologia. El a declarat că s-a implicat în rezolvarea unor probleme de mediu şi că, în prezent, este reprezentant al UNESCO pe probleme de mediu şi creştere a populaţiei.

După o oră şi 45 de minute, artistul s-a retras de pe scenă, mulţumind publicului, care însă l-a rechemat prin aplauze. Din bis nu a lipsit cunoscuta melodie "Oxygene IV".

Jean Michel Jarre a mai susţinut un concert la Bucureşti, în 2008, când biletele s-au epuizat cu o lună înainte de eveniment.

Jean Michel Jarre este un artist inovator, care a încântat milioane de oameni pasionaţi de muzica electronică, doborând mai multe recorduri mondiale cu spectacolele sale extraordinare. Muzica sa electronică şi reprezentaţiile unice au călătorit în întreaga lume.

Jean-Michel André Jarre (născut pe 24 august 1948, Lyon) este un compozitor, performer şi producător muzical francez. Cu o carieră care se întinde pe mai bine de 40 de ani, el a vândut până în prezent peste 80 de milioane de albume şi single-uri, fiind răsplătit cu numeroase distincţii şi premii.

În 1976, revista People l-a desemnat "personalitatea anului". În 1979, el a fost inclus în Guinness Book of Records pentru cel mai mare concert susţinut vreodată (La Concorde). Opt ani mai târziu, el şi-a doborât recordul cu un nou concert - Rendez-Vous Houston.

Jean Michel Jarre a devenit celebru datorită concertelor uriaşe pe care le-a susţinut în toate colţurile lumii, fiind considerat artistul francez care a adunat cel mai mare număr de spectatori din lume, la fiecare dintre concertele sale: sute de mii de oameni au asistat la show-urile sale din oraşe precum Hong Kong, Londra şi Beijing şi trei milioane, la concertul de la Moscova din 1997.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Oxygène" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques" (1981), "Zoolook" (1984), "Metamorphoses" (2000), "Téo & Téa" (2007).

(Material realizat de Gabriela Diţă, gabriela.dita@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici