Fondatorul unei faimoase trupe de muzică a murit la vârsta de 54 de ani

Toboşarul Vinnie Paul, fondator al trupei heavy metal americane Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani, vineri noapte, în Las Vegas, potrivit rollingstone.com.

4469 afișări
Imaginea articolului Fondatorul unei faimoase trupe de muzică a murit la vârsta de 54 de ani

Toboşarul Vinnie Paul, fondator Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani (Sursa: twitter/ •Malachi•Rymer•)

Informaţia a fost făcută publică pe pagina de Facebook a trupei Pantera, fără a se preciza cauza decesului.

"Vincent Paul Abbott, cunoscut ca Vinnie Paul, a murit. Paul era cunoscut cel mai mult ca toboşar al trupelor Pantera şi Hellyeah. Nu avem alte informaţii pentru moment. Familia cere să i se respecte intimitatea în acest moment", potrivit mesajului publicat pe Facebook.

Vinnie Paul era cunoscut pe scena muzicii heavy metal de aproape 30 de ani.

Originar din Texas, Paul a înfiinţat Pantera în 1981, cu fratele său chitaristul "Dimebag" Darrell Abbott şi cu basistul Rex Brown. Abbott murit după ce a fost împuşcat de un fan în timpul unui show cu trupa Damageplan, pe 8 decembrie 2004, în Columbus, Ohio.

După ce a înregistrat trei albume cu soliştii Donnie Hart şi Terry Glaze, trupa Pantera l-a recrutat pe Phil Anselmo, în 1987, pentru a forma ceea ce a fost cunoscută drept cea mai bună formulă a grupului - Anselmo, Abbott, Paul şi Brown.

Trupa a devenit cunoscută la nivel internaţional cu albumul din 1990 "Cowboys From Hell". Continuarea, "Vulgar Display of Power", este considerat un clasic al genului. Următorul, lansat în 1994, "Far Beyond Driven", a debutat pe locul întâi în topul Billboard.

În 2003, după o dispută între fraţii Abbott şi Anselmo, trupa s-a destrămat.

De-a lungul anilor, trupa Pantera a vândut peste 60 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici