Formaţia black metal Mayhem va concerta în premieră în România, la festivalul "I Am The Rocker"

Formaţia black metal Mayhem va concerta în premieră în România, la festivalul "I Am The Rocker", care va avea loc pe 4 şi 5 iulie, la complexul Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Phoenix Entertainment.

207 afișări
Imaginea articolului Formaţia black metal Mayhem va concerta în premieră în România, la festivalul "I Am The Rocker"

Formaţia black metal Mayhem va concerta în premieră în România, la festivalul "I Am The Rocker" (Imagine: thetruemayhem.com)

Astfel, Mayhem va reprezenta black metalul la festival, line up-ul fiind compus deja din formaţiile Dream Theater, Black Star Riders (The New Thin Lizzy), Kamelot, Carcass, Skindred, Myrath, Arkona, Terrana Band, cărora li se adaugă trupele autohtone Celelalte Cuvinte, Kempes, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, Breathelast şi Days of Confusion.

Organizatorii informează că lista de trupe nu este cea finală, noi confirmări urmând a fi anunţate.

Formaţia Mayhem a lansat în 2014 un nou material, "Esoteric Warfare", prin intermediul căruia dezvoltă laitmotivele precendentului, "Ordo Ad Chao" (2007). Tot în 2014, Mayhem a sărbătorit 30 de ani activitate, o perioadă lungă din care nu au lipsit momentele tragice şi controversele. Acestea au ajuns să marcheze scena black metal pentru totdeauna: sinuciderea solistului Dead, în 1991, şi crima comisă asupra chitaristului şi liderului Euronymous de către Varg Vikernes (Burzum), în 1993.

Mayhem are la activ cinci albume de studio, printre care şi unul dintre cele mai importante şi mai influente materiale ale subgenului, "De Mysteriis Dom Sathanas". Considerat o adevărată capodoperă a scenei de black, materialul discografic a fost lansat în 1994 şi dedicat memoriei lui Euronymous.

"I Am The Rocker" doreşte să includă cât mai multe premiere pentru publicul din România, astfel că va fi primul festival din ţară în care apa plată va fi gratuită, anunţă organizatorii.

Evenimentul se constituie într-un spaţiu de interacţiune pentru fanii rockului, unde, pe lângă muzica lor preferată, aceştia vor putea lua parte la numeroase tipuri de activităţi, scopul organizatorilor fiind acela de a le oferi o experienţă totală şi o gamă largă de alternative de distracţie. "I Am The Rocker" este proiectat ca un festival din străinătate, cu un design ghidat de creativitate şi un line up care să satisfacă fanii mai multor subgenuri ale rockului, informează organizatorii.

Biletele sunt disponibile exclusiv în regim de abonament, la preţul de 220 de lei, iar în zilele evenimentului - 250 de lei. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti - şi online, de pe www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici