Fostul manager al lui Kurt Cobain, mărturisiri la 25 de ani de la moartea artistului | VIDEO

Danny Goldberg, fostul manager şi prieten al lui Kurt Cobain vorbeşte despre solistul trupei Nirvana la împlinirea unui sfert de secol de la moartea vedetei, într-o carte despre perioada petrecută împreună, arată platforma Real Clear Life.

2049 afișări
Imaginea articolului Fostul manager al lui Kurt Cobain, mărturisiri la 25 de ani de la moartea artistului | VIDEO

Fostul manager al lui Kurt Cobain, mărturisiri la 25 de ani de la moartea vedetei

Goldberg a lansează volumul "Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain", vineri, la New York. Prieten, mentor şi manager al fostului solist al trupei Nirvana, Danny Goldberg insistă asupra “înţelegerii brute şi poetice a durerii adolescentine”, ca un mod de a-l descrie pe Cobain.

“Nu ştiu cum să explic influenţa pe care continuă să o aibă Kurt", a scris Goldberg, "cu siguranţă nu e vorba doar despre versurile sale, cu toate că eu îl consider un autor mai bun decât se spune de obicei".

"Serving the Servant" redă amintirile lui Goldberg, care a mai lucrat cu Led Zeppelin şi Sonic Youth, privind perioada petrecută în apropierea lui Cobain.

"Mi s-a părut că imaginea pe care i-a creat-o presa s-a îndepărtat de felul în care mi-l aminteam şi s-a concentrat asupra părţii întunecate din personalitatea lui. Nu că n-ar fi avut o latură întunecată, doar că s-a insistat prea mult asupra acestui aspect iar strălucirea, talentul şi umorul său au ajuns să fie trecute cu vederea. Şi nu ar trebui să fie aşa. Când mă gândesc la Jimi Hendrix, nu cred că îmi vine în minte în primul rând moartea lui. Interpretările sale la chitară sunt primul lucru legat de el", arată Goldberg.

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014. Frances Bean Cobain fiica pe care Kurt o avea din căsătoria cu Courtney Love abia împlinise un an şi jumătate în momentul sinuciderii muzicianului. Naşii ei au fost solistul R.E.M., Michael Stipe şi actriţa Drew Barrymore. În ianuarie 2019, Frances, se arăta solidară cu fiul lui John Lennon, care se plângea că toată viaţa s-a confruntat cu oameni care l-au acuzat că încearcă să semene cu tatăl său de câte ori poartă ochelari rotunzi.

Fiica lui Kurt Cobain 

Frances a spus că şi ea a fost nevoită să se ferească de ochelarii cu forme care aminteau celor din jur de tatăl său. Tânăra, care, la mai puţin de 27 de ani are deja peste 24 de luni de când a renunţat la alcool şi aproape trei ani de când a divorţat de primul soţ, a recunoscut că trupe contemporante ca Oasis, The Brian Jonestown Massacre sau Mercury Rev îi plac mai mult decât Nirvana. Totuşi printre piesele sale preferate a enumerat "Territorial Pissings" (de pe albumul Nevermind) şi "Dumb" (de pe In Utero), interpretate de tatăl său.

Danny Goldberg este preşedintele şi proprietarul companiei de management artistic Gold Village Entertainment, după ce a condus şi a fondat Old Mountain Entertainment şi a coordonat Mercurz Records şi Artemis Records ca şi Air America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici