FOTO | Noua linie de metrou din Copenhaga: tehnologie de vârf şi un design pe măsură. Cum arată staţiile

Noua linie de metrou din Copenhaga nu numai că aduce dotări tehnologice de ultimă oră, dar este şi extraordinar de frumoasă, relatează CNN.

1583 afișări
Imaginea articolului FOTO | Noua linie de metrou din Copenhaga: tehnologie de vârf şi un design pe măsură. Cum arată staţiile

FOTO | Noua linie de metrou din Copenhaga: tehnologie de vârf şi un design pe măsură. Cât de frumoase sunt staţiile

În prezent, numărul de locuitori ai capitalei daneze este în continuă creştere, fapt care înseamnă şi un trafic mai aglomerat, deseori cauzat de vehiculele pe două roţi. Importate din Franţa începând cu anul 1869, bicicletele au devenit o alternativă preferată în toate păturile sociale din Danemarca. În plus, oamenii din Copenhaga folosesc şi metroul care, deşi era eficient şi înainte, nu ajungea în toate cartierele. Astfel, existau anumite zone ale oraşului unde accesul le era dificil cetăţenilor pentru că nu exista nicio staţie, a relatat CNN.

 

 

După 8 ani de construcţii, locuitorii din Copenhaga au acum la dispoziţie o nouă magistrală de metrou pentru a se deplasa rapid dintr-o parte în alta a capitalei. Cele 17 noi staţii aproape dublează numărul de opriri existent înainte, permiţând conexiuni rapide între mai multe zone ale oraşului. Trenurile se conduc singure, automat, pot atinge viteze de 90 de kilometri pe oră, iar sistemul funcţionează fără oprire, tot timpul anului.

Pe lângă avantajele evidente ale deschiderii unei noi linii de metrou, mai e un motiv care îi bucură pe călători: magistrala în sine este de o frumuseţe deosebită. Cu dotări ultramoderne, puncte de informare şi multe lifturi, noile staţii sunt un exemplu al îmbinării dintre tehnologie şi estetic. Printre elementele-cheie se numără sticla şi lumina, iar designul staţiilor este realizat astfel încât să se integreze în peisaj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici