GALERIE FOTO. Primele imagini realizate de roverul trimis de China pe Marte

  • China a transmis primele imagini realizate de roverul Zhurong pe Marte.
  • Fotografiile surprind perspectiva anterioară şi posterioară a dispozitivului.
  • Sonda chineză a asolizat sâmbătă pe suprafaţa planetei roşii.
2225 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Primele imagini realizate de roverul trimis de China pe Marte
Administraţia Spaţială Chineză a transmis primele imagini de pe Marte. Două fotografii realizate de roverul Zhurong, transmise marţi, arată suprafaţa planetei roşii.
 
Sonda chineză, fără echipaj uman, Tianwen-1 a asolizat sâmbătă pe suprafaţa planetei Marte. Misiunea Tianwen-1 va continua explorarea la sol pentru 90 de zile marţiene.
 
Roverul chinez Zhurong a transmis miercuri două fotografii care surprind perspectiva anterioară şi cea posterioară a dispozitivului.
 
Oficialii chinezi au prezenta si două scurte imagini GIF cu momentul în care roverul se pregătea să asolizeze.
 
Roverul este alimentat cu baterii solare şi va avea un program bine stabilit timp de 90 de zile marţiene. Acesta va studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia. De asemenea, roverul Zhurong va căuta urme de viaţă din trecutul planetei. 
 
Călătoria sa prin spaţiu a început în vara anului 2020.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici