Video Franţa a devenit prima campioană a Europei la vâjthaţ, un joc inspirat din franciza "Harry Potter" - VIDEO

Franţa a învins Marea Britanie în finala ediţiei inaugurale a Campionatului European de vâjthaţ, o competiţie sportivă inedită, inspirată din universul francizei "Harry Potter", informează lepoint.fr.

2154 afișări

Un număr de 12 echipe europene s-au înfruntat în această competiţie, organizată weekendul trecut, în regiunea italiană Toscana. Franţa a învins Marea Britanie în finala de duminică a competiţiei, cu scorul de 90 la 50, la finalul unei partide care a avut o durată de 30 de minute. Pe locul al treilea s-a clasat echipa Norvegiei.

Bilanţul acestei competiţii: 2 zile de întreceri, 12 ţări concurente, 7 jucători în fiecare echipă.

Febra "Harry Potter" a cuprins şi universul sportiv din Europa. Vâjthaţ (Quidditch în limba engleză, n.r.), un sport practicat pe mături zburătoare în saga "Harry Potter", este în prezent practicat de jucători reali, pe sol, între două echipe.

Vâjthaţ a devenit un sport veritabil, nu un simplu produs al imaginaţiei, şi a fost creat în Statele Unite în 2005, conţinând numeroase reguli stricte, precizează publicaţia franceză Libération. Fiecare echipă are un portar, dar şi aruncători, urmăritori şi un prinzător. Fiecare jucător aleargă pe teren, cu o mătură între picioare. Jucătorii marchează puncte aruncând mingile prin una dintre cele trei porţi circulare ale echipei adverse, în timp ce prinzătorul încearcă să captureze "hoţoaica aurie", o minge de mărimea celei de tenis, agăţată pe spatele unui jucător care nu face parte din niciuna dintre cele două echipe.

Interesul pentru acest sport este atât de mare, încât astfel de competiţii au început să fie organizate aproape peste tot în lume. Există deja chiar şi o Cupă Mondială de Vâjthaţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici