Freddie Mercury a devenit personaj în jocul video "Angry Birds"

Freddie Mercury, fostul solist al trupei britanice Queen, a devenit personaj în jocul video animat "Angry Birds". Legendarul cântăreţ britanic este întruchipat de o pasăre de culoare galbenă care poartă o coroană şi se plimbă pe bicicletă pe ritmurile celebrei piese a trupei Queen "Bicycle Race" (1978).

346 afișări
Imaginea articolului Freddie Mercury a devenit personaj în jocul video "Angry Birds"

Freddie Mercury (Imagine: www.queenonline.com)

Lansată pentru a marca ziua de naştere a muzicianului - 5 septembrie 1946 - animaţia face parte din campania "Freddie For a Day", iniţiată de doi dintre foştii colegi din trupa Queen - Brian May şi Roger Taylor - cu scopul de a colecta fonduri pentru fundaţia Mercury Phoenix Trust, care militează la nivel mondial împotriva maladiei SIDA, informează nme.com, site-ul revistei New Musical Express. De la înfiinţarea ei, în 1992, fundaţia a strâns peste 15 milioane de dolari.

Videoclipul cu noul personaj animat a fost lansat pe canalul YouTube, deţinut de compania Rovio, căreia îi aparţine şi franciza "Angry Birds". Popularul joc video, în care personaje principale sunt păsări realizate cu ajutorul graficii animate, reprezintă aplicaţia pentru tablete şi telefoane inteligente cel mai bine vândută din toate timpurile.

Tricouri cu personajul Freddie Mercury Angry Bird vor fi disponibile începând cu 5 septembrie, iar o parte din veniturile încasate vor fi donate fundaţiei Mercury Phoenix Trust.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. Artistul a murit la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că este bolnav de SIDA.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici