Fundaţia Amy Winehouse va fi inagurată pe 14 septembrie, la Londra

Fundaţia înfiinţată de familia lui Amy Winehouse în memoria acesteia, cu sediul în locuinţa din Londra a artistei, va fi inaugurată pe 14 septembrie, în scopul de a-i ajuta pe adolescenţii ce suferă de dependenţa de diverse substanţe.

162 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Amy Winehouse va fi inagurată pe 14 septembrie, la Londra

Fundaţia Amy Winehouse va fi inagurată pe 14 septembrie, la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tatăl artistei, Mitch Winehouse, un fost şofer de taxi care s-a lansat în cariera de cântăreţ după ce Amy Winehouse a început să aibă succes, a anunţat la puţin timp după decesul fiicei sale - la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie, la Londra -, că va înfiinţa o fundaţie care să îi ajute pe adolescenţii ce suferă de dependenţa de diverse substanţe. Totodată, Mitch a spus în acel moment că a primit deja donaţii de la diverse persoane, informează femalefirst.co.uk.

Într-un mesaj publicat, marţi, pe pagina sa de Twitter, Mitch Winehouse a scris că speră ca, după lansarea fundaţiei, familia sa "să poată să-şi canalizeze durerea în ceva pozitiv".

Planurile de lansare a fundaţiei au fost amânate o vreme, deoarece numele şi adresa de internet ale asociaţiei au fost cumpărate şi înregistrate de o altă persoană, obligându-l astfel pe Mitch Winehouse să înapoieze donaţiile primite. Potrivit tabloidului britanic The Sun, persoana care înregistrase numele şi adresa de internet ale viitoarei fundaţii a ţinut să se apere în faţa valului de critici, declarând că decizia lui a fost "pur şi simplu o chestiune care ţine de domeniul afacerilor".

Ulterior, Mitch Winehouse a anunţat că a intrat în posesia dreptului de a înfiinţa Fundaţia "Amy Winehouse" şi pagina de internet a acesteia. "Am rezolvat în sfârşit problema referitoare la înfiinţarea fundaţiei şi la adresa ei de internet. Acum putem să ne apucăm de treabă", a anunţat Mitch Winehouse într-un mesaj postat pe Twitter la sfârşitul lunii august.

De la moartea fiicei sale, Mitch Winehouse i-a îndemnat pe politicienii britanici să facă mai mult pentru a-i ajuta pe tinerii şi adolescenţii dependenţi de droguri şi de alcool.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici