Gérard Depardieu: Nu-mi plac francezii, sunt aroganţi şi încrezuţi

Actorul Gérard Depardieu şi-a criticat compatrioţii într-un interviu acordat unui post de televiziune elveţian, în care a spus că nu îi plac francezii, deoarece aceştia sunt aroganţi şi încrezuţi.

339 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu: Nu-mi plac francezii, sunt aroganţi şi încrezuţi

Gérard Depardieu (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Actorul francez, născut în oraşul Châteauroux din departamentul francez Indre, a făcut această declaraţie cu ocazia unui interviu în care a vorbit despre următorul său film, un lungmetraj despre viaţa şi cariera fostului director al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn, în care va deţine rolul principal, informează dailymail.co.uk.

Filmul va fi regizat de cineastul Abel Ferrara.

Discutând despre Dominique Strauss-Kahn cu prezentatorul emisiunii "Pardonnez-Moi", Darius Rochebin, starul francez a spus: "Nu este un personaj iubit. Cred că el este ca toţi francezii, e arogant. Oricum nu prea îmi plac francezii, mai ales cei ca el. Iar el este foarte francez - arogant şi încrezut. E un personaj de jucat. Voi juca acest rol, tocmai pentru că nu-mi place de el".

Invitat să îşi exprime opiniile despre "impulsurile sexuale" ale lui Strauss-Kahn, din cauza cărora acesta a fost arestat în mai 2011 şi acuzat că a încercat să violeze o cameristă într-un hotel din New York, Depardieu a spus că nu a fost dezgustat de acel scandal, ci de "atitudinea generală" a fostului director al FMI-ului.

"Are felul acela al lui de a merge, cu o mână în buzunar. Cu toţii putem să avem gânduri murdare şi e de notorietate faptul că toţi aceşti oameni care deţin o putere uriaşă, bani, precum cei de la FMI sau magistraţii, pot fi astfel. Însă eu nu voi încerca să intru prea adânc în pielea lui Strauss-Kahn, întrucât nu am apreciat niciodată persoanele lipsite de demnitate", a spus starul francez în vârstă de 63 de ani.

Dominique Strauss-Kahn a fost în cele din urmă achitat de acuzaţia de viol şi s-a întors în Franţa, unde a fost însă acuzat că a abuzat sexual o tânără scriitoare franceză.

Actriţa franceză Isabelle Adjani urmează să interpreteze în filmul regizat de Abel Ferrara rolul soţiei lui Strauss-Kahn, Anne Sinclair, care şi-a susţinut soţul în perioada în care cariera acestuia s-a prăbuşit.

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici