George Clooney, gazda unui teledon în beneficiul victimelor cutremurului din Haiti

Actorul american George Clooney va fi gazda unui teledon care are ca scop strângerea de fonduri în beneficiul victimelor cutremurului care a lovit, marţi, Haiti, ce va fi difuzat de postul de televiziune MTV, potrivit presei americane.

15 afișări
Imaginea articolului George Clooney, gazda unui teledon în beneficiul victimelor cutremurului din Haiti

George Clooney, gazda unui teledon în beneficiul victimelor cutremurului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un cutremur puternic de 7 grade s-a produs marţi, cu puţin timp înainte de ora locală 17.00 (24.00 ora României), în apropiere de capitala Haiti, Port-au-Prince. Acesta a fost urmat de două replici puternice, de 5,9 grade şi, respectiv, 5,5 grade, potrivit institutului american de geofizică USGS.

George Clooney se alătură celebrităţilor de la Hollywood care s-au implicat în ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti, urmând să fie gazda unui teledon.

Un purtător de cuvânt al starului a declarat pentru site-ul Hollyscoop: "Pot confirma că George Clooney colaborează cu MTV pentru a programa un teledon în beneficiul Haiti, vineri".

Actorul este celebru pentru eforturile sale depuse pentru atragerea atenţiei asupra unor crize politice şi sociale internaţionale, printre care se numără şi cea din Darfur, Sudan.

Anunţul acestui teledon a venit după ce cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie a declarat pentru site-ul People.com că a făcut o donaţie de un milion de dolari organizaţiei Medici fără frontiere, pentru a susţine activităţile de ajutorare din Haiti.

"Este absolut oribil să vezi o catastrofă de o asemenea amploare care loveşte oameni ce se confruntă deja, de decenii, cu sărăcia, violenţele şi neliniştile", a declarat Angelina Jolie, ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU. Trei spitale coordonate de Medici fără frontiere au fost afectate de seism. Brad Pitt şi Angelina Jolie formează unul dintre cele mai generoase cupluri de la Hollywood. În 2008, ei au făcut o donaţie de două milioane de dolari în beneficiul copiilor bolnavi de SIDA sau tuberculoză din Etiopia.

Numeroase celebrităţi de la Hollywood s-au mobilizat pentru a ajuta Haiti, în urma seismului, la iniţiativa cântăreţului americano-haitian Wyclef Jean, fostul membru al formaţiei Fugees. Acesta a cerut armatei americane şi comunităţii internaţionale să-şi direcţioneze eforturile umanitare pentru "ajutarea cetăţenilor haitieni în toate felurile posibile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici