Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Google îl sărbătoreşte, joi, pe legendarul regizor francez şi iluzionist Georges Méliès, prin primul său doodle virtual reality, un scurtmetraj animat 360° intitulat "Back to the Moon".

638 afișări
Imaginea articolului Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Doodle-ul 360° - sau, mai corect, scurtmetrajul - poate fi vizionat pe toate dispozitivele, mobile, desktop, de realitate virtuală şi este disponibil în toată lumea.

Creat în colaborare cu Google Spotlight Stories, Google Arts and Culture şi Cinémathèque Française, doodle-ul marchează data lansării filmului cult regizat de Méliès "À la conquête du pôle" (1912).

Un tribut adus stilului romantic şi aventuros al lui Méliès, filmul scurt mut, intitulat "Back to the Moon", urmăreşte un iluzionist nefericit, îndrăgostit de o regină, care este răpită de un personaj malefic. La finalul clipului, creatorii au introdus un tribut adus filmului lui Méliès din 1902 "Le Voyage dans la Lune", iar o referire la acesta se află şi în titlul scurtmetrajului.

"Méliès a adus magia în cinematografie prin zeci de trucuri şi iluzii", spun creatorii. "Ce altă cale mai bună să îi aducem un omagiu decât folosind cele mai inovatoare unelte pe care le avem pentru a spune poveşti astăzi: realitatea virtuală!", au mai spus aceştia.

Marie-Georges-Jean Méliès, cunoscut ca Georges Méliès (8 decembrie 1861 - 21 ianuarie 1938), a fost un iluzionist francez şi regizor care a avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea cinematografiei, din punct de vedere tehnic şi narativ, în anii de început ai celei de-a şaptea arte. A fost un inovator în ceea ce priveşte efectele speciale, iar filmele sale, precum "Le Voyage dans la Lune" (1902) şi "Voyage à travers l'impossible" (1904), sunt considerate capodopere ale începuturilor genului SF.

Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a celebra un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici