Gillian Anderson, vedeta din seriaul "Dosarele X": N-am fost niciodată 100% gay

Actriţa Gillian Anderson, starul serialului "Dosarele X", a declarat că niciodată nu a fost "100% gay" şi că "întotdeauna a ştiut" că îi plac şi bărbaţii, chiar şi când era implicată în relaţii cu femei.

354 afișări
Imaginea articolului Gillian Anderson, vedeta din seriaul "Dosarele X": N-am fost niciodată 100% gay

Gillian Anderson, vedeta din seriaul "Dosarele X": N-am fost niciodată 100% gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa în vârstă de 43 de ani a vorbit despre orientarea sa sexuală într-un interviu pentru revista Out, în martie. Aceasta a spus că încă din tinereţe a ştiut că îi plac şi bărbaţii, dar a vrut să experimenteze şi relaţiile cu persoane de acelaşi sex, informează contactmusic.com.

"Am vorbit cu Out despre cum este să fii gay şi despre alegeri şi cum alegi să nu fii un anumit tip de persoană gay. Am decis să vorbesc despre acest lucru acum deoarece persoana cu care am fost într-o relaţie acum douăzeci de ani - o femeie - a murit în urmă cu un an", a spus actriţa.

"Am vorbit despre ea şi, în cadrul unei conversaţii foarte plăcute, am crezut că voi mărturisi că am avut câteva relaţii cu femei; experienţa mea a fost alta, întotdeauna am ştiut că îmi plăceau şi bărbaţii", a adăugat Anderson.

"Conceptul de «gay» nu a fost niciodată ceva cu care m-am identificat 100%, deoarece am ştiut că aceasta nu este singura variantă pentru mine", a spus actriţa, care patronează fundaţia Trevor Project, ce are ca scop consilierea adolescenţilor care sunt confuzi în legătură cu orientarea lor sexuală.

"Nu am vorbit despre acest aspect al vieţii mele deoarece înainte existau o teamă şi un grad de stigmatizare mai mari. Dar ea (fosta iubită, n.r.) a murit şi am vrut să vorbesc despre ea într-o manieră plină de tandreţe", a adăugat Anderson, pentru Sunday Times.

În prezent, Anderson are o relaţie cu omul de afaceri Mark Griffiths, cu care are doi copii. Actriţa mai are o fiică în vârstă de 13 ani, Piper, dintr-un mariaj anterior.

De-a lungul celor nouă sezoane ale serialului "Dosarele X", actriţa Gillian Anderson a primit premiul Emmy, Globul de Aur şi premiul decernat de Sindicatul actorilor americani. După încheierea serialului, actriţa a jucat în câteva lungmetraje - "The House of Mirth" (2000), "The Mighty Celt" (2005) şi "Ultimul rege al Scoţiei" (2006) - dar şi în televiziune, fiind nominalizată la premiile BAFTA, Emmy şi Globul de Aur pentru rolul Lady Dedlock din serialul "Casa umbrelor/ Bleak House" (2005), produs de BBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici