Glumă la adresa lui Lance Armstrong: Cărţile despre el, mutate în colecţia de ficţiune dintr-o bibliotecă din Australia

O bibliotecă din Sydney a anunţat pe internet intenţia de a reorganiza colecţia de cărţi despre ciclistul Lance Armstrong, prin mutarea sa din sectorul dedicat operelor de non-ficţiune în cel dedicat volumelor de ficţiune.

358 afișări
Imaginea articolului Glumă la adresa lui Lance Armstrong: Cărţile despre el, mutate în colecţia de ficţiune dintr-o bibliotecă din Australia

Cărţile despre Lance Armstrong dintr-o bibliotecă din Australia, mutate în colecţia de ficţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost postat în biblioteca Manly din Sydney pe durata weekendului şi a stârnit reacţii imediate online din partea abonaţilor bibliotecii care au salutat iniţiativa, informează bbc.co.uk.

Astfel, toate cărţile incluse până în prezent în colecţia non-ficţiune, inclusiv volumele cu titlul "Lance Armstrong: Imaginile unui campion", vor fi transferate imediat în secţiunea dedicată operelor de ficţiune.

Un purtător de cuvânt al consiliului local a spus însă că anunţul a fost o glumă şi că bibliotecile locale nu pot reclasifica arbitrar cărţile. "Este o farsă. S-a petrecut sâmbătă, când unul dintre abonaţi a fotografiat anunţul şi l-a postat pe un site de socializare, devenind astfel viral pe internet", a declarat Chris Parsons, reprezentant al bibliotecii. "Oricum, nu poţi reclasifica pur şi simplu cărţile de la ficţiune la non-ficţiune", a mai spus acesta, explicând că acest proces este decis la nivel central.

Potrivit presei locale, anunţul a fost postat de către un student care lucra cu jumătate de normă în bibliotecă. Informaţia nu a fost confirmată de conducerea instituţiei, dar "o mică anchetă" internă în acest sens a fost anunţată.

Este o librărie mare, aglomerată în care cineva a făcut o glumă proastă care a trecut neobservată o perioadă, dar, în momentul în care a fost depistată, au fost luate măsuri de înlăturare a ei, a mai spus oficialul.

Mai multe fotografii ale anunţului care se încheia cu o faţă zâmbitoare au circulat pe site-urile de socializare, multe dintre comentarii fiind laudative la adresa aşa-zisei iniţiative.

La finalul săptămânii trecute, Lance Armstrong a pus capăt îndelungatei perioade în care nega că ar fi folosit substanţe dopante în cariera sa sportivă, când a devenit de şapte ori câştigător al Turului Franţei.

Sportivul în vârstă de 41 de ani a mărturisit într-un interviu de 91 de minute acordat vedeteie de televiziune Oprah Winfrey că s-a dopat.

Cu câteva ore înaintea interviului, Lance Armstrong şi-a cerut scuze faţă de membrii fundaţiei Livestrong, organizaţiei înfiinţată de el şi care se ocupă de lupta împotriva cancerului.

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici