Gogol Bordello revine în România - VIDEO

Trupa Gogol Bordello revine în România, într-un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 martie, informează organizatorii, Events.

85 afișări
Imaginea articolului Gogol Bordello revine în România - VIDEO

Gogol Bordello revine în România (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Concertul trupei face parte din turneul "We Comin' Rougher".

Un fusion multietnic venit de niciunde şi de oriunde, care este ilustrarea artei de a amesteca genurile fără a pierde forţa lăutărească originară, muzica Gogol Bordello nu ţine seama de tabuuri: este o explozie dementă de energie, versuri fără perdea şi umor negru. Trupa are la activ cinci albume de studio - "Voi-la Intruder" - 1999, "Multi Kontra Culti vs. Irony" - 2002, "Gypsy Punks: Underdog World Strike" - 2005,"Super Taranta!" - 2007 şi "Trans-Continental Hustle" - 2010 -, precum şi unul live ("Live from Axis Mundi" - 2009) şi un EP ("East Infection" -2005) şi sute de spectacole incendiare pe toate scenele lumii.

Gogol Bordello reprezintă o combinaţie insolită din toate punctele de vedere. Un ucrainean, doi ruşi, un israelian, un etiopian, un ecuadorian şi un american, o chinezoaică scoţiană şi o thailandeză americană amestecă sunetele tradiţionale ale muzicii ţigăneşti cu orice altceva se mai poate cânta din acordeon, vioară, tobe, trompete sau saxofon. Rezultă un punk-cabaret nebun, cu o sonoritate aspră pe alocuri, dar delirant de antrenantă.

Jumătate din numele trupei este o trimitere evidentă la scriitorul Nikolai Gogol, iar cealaltă particulă nu necesită explicaţii. Iniţial, trupa se chema "Hütz and the Béla Bartóks", dar cum, potrivit solistului Eugene Hutz, "nimeni din Statele Unite nu ştie cine naiba a fost Béla Bartók", au renunţat la titulatură.

Cel mai recent album Gogol Bordello, "Trans-Continental Hustle", ale cărui piese vor răsuna pe scena de la Bucureşti, a beneficiat de contribuţia legendarului Rick Rubin, un colaborator de încredere al AC/DC, Johnny Cash, U2 şi Red Hot Chilli Peppers. Albumul include 13 piese cu parfum cultural divers, unite într-o manieră originală, tipică Gogol Bordello. Conţine hituri de referinţă, precum "Immigraniada", o poveste despre imigranţi cu un tempo obsedant, sau "Pala Tute", piesa pe care, din 2008, Madonna a inclus-o în turneul său mondial, în varianta remixată "La Isla Bonita/ Lela Pala Tute".

Concertul este organizat în parteneriat cu Yahoo! Romania.

Biletele sunt puse în vânzare vineri, iar până pe 26 ianuarie ele pot fi cumpărate doar de către utilizatorii Yahoo! Romania, care are o ofertă exclusivă pentru ei: o serie limitată de bilete Yahoo! VIP în sectorul A, ce includ purple-cocktail-uri şi surprize, la preţul de 138,6 lei (reducere 30%).

Începând cu 27 ianuarie, tichetele la preţurile de 88 de lei, 128 de lei, 168 de lei şi 198 de lei, în funcţie de categorie, se pot cumpăra online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici