Google s-a aliat cu Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente

Google s-a aliat cu producătorul elveţian de medicamente Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente, care să îmbunătăţească vederea sau să monitorizeze starea de sănătate a purtătorilor.

313 afișări
Imaginea articolului Google s-a aliat cu Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente

Google s-a aliat cu Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Divizia Alcon a Novartis va colabora cu divizia de cercetare Google X a operatorului celui mai folosit motor de căutare pe Internet, pentru crearea unor lentile cu senzori neinvazivi, microcipuri şi componente electronice în miniatură, care să permită monitorizarea nivelului de insulină al diabeticilor sau să redea vederea persoanelor care nu mai pot citi fără ochelari, se arată într-un comunicat al companiei elveţiene, relatează Bloomberg.

Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi.

Directorul general al Novartis, Joe Jimenez, a afirmat în aprilie, la anunţarea unui plan de restructurare de 28,5 miliarde de dolari, că îngrijirea ochilor reprezintă unul din cele trei domenii de importanţă majoră ale grupului, alături de medicamentele sub brand propriu şi medicamentele generice.

Planul de restructurare a inclus vânzarea diviziilor producătoare de vaccinuri şi de produse pentru îngrijirea sănătăţii animalelor şi achiziţia diviziei de medicamente pentru tratarea cancerului a GlaxoSmithKline.

"Este un pas major pentru noi, de a trece dincolo de graniţa managementului tradiţional al afecţiunilor, începând cu ochii", afirmă Jimenez într-un comunicat.

Jimenez a declarat luna trecută, la o întâlnire cu investitorii, că tehnologia va deveni tot mai importantă în industria farmaceutică, pacienţii adoptând un rol mai activ în îngrijirea propriei sănătăţi.

Google a anunţat în ianuarie că lucrează la proiectarea unor lentile inteligente, după ce Bloomberg a relatat că reprezerntanţii companiei s-au întâlnit cu oficiali ai Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente, care aprobă echipamentele medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici