Guvernul indian recrutează tineri care să imite maimuţele pentru a păzi de macaci clădirile oficiale

Guvernul indian a recrutat tineri viguroşi care vor imita maimuţele în scopul de a speria primatele care traversează capitala indiană în căutare de hrană şi ameninţă să invadeze clădirile oficiale.

487 afișări
Imaginea articolului Guvernul indian recrutează tineri care să imite maimuţele pentru a păzi de macaci clădirile oficiale

Guvernul indian recrutează tineri care să imite maimuţele pentru a păzi de macaci clădirile oficiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un grup de 40 de tineri "foarte talentaţi", purtând măşti de maimuţe şi imitând urletele acestora, fac de pază în jurul Parlamentului naţional şi alte instituţii.

Imediat ce se arată maimuţele în carne şi oase, aceşti agenţi de securitate foarte speciali încep să gesticuleze şi să scoată ţipete ostile.

"Sunt întreprinse diverse eforturi pentru a răspunde ameninţării reprezentate de maimuţe şi câini în interiorul şi în jurul Parlamentului", a explicat ministrul pentru Dezvoltare urbană, Venkaiah Naidu.

"Este vorba în special de a speria maimuţele formând persoane care să le imite şi să se deghizeze în langur", o specie de maimuţă cu coada lungă mai mare decât macacii care invadează oraşul New Delhi, a adăugat el.

Locuitorii bogaţi din New Delhi au făcut apel la dresori de maimuţe langur pentru a ţine macacii departe de locuinţele lor.

Dar Guvernul a interzis această practică anul trecut, considerând ilegală menţinerea în captivitate a maimuţelor într-o ţară în care acestea sunt venerate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici