"Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 925.837 de lei şi 43.229 de spectatori, informează Agenţia Champions.

343 afișări
Imaginea articolului "Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", lider în box office-ul românesc de weekend

"Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", lider în box office-ul românesc de weekend (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În capitolul final din seria "Harry Potter", tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău. După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry, Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mâna pe Bagheta de Soc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi.

"Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J. K. Rowling, este şi cel mai spectaculos de până în prezent, oferind pentru prima oară spectatorilor o experienţă cinematografică unică, datorată înaltei tehnologii 3D şi IMAX 3D. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat filmul "Profă rea, dar buuună/ Bad Teacher", care a avut încasări de 213.667 de lei şi 12.843 de spectatori. Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) este o profesoară pentru care pur şi simplu nu există nota 4. Vorbeşte urât, nu are scrupule şi este cam indecentă. Se îmbată, se droghează şi abia aşteaptă să se mărite cu un bărbat bogat, ca să poată să-şi ia adio de la slujba ei din gimnaziu. Când o părăseşte logodnicul, ea îşi pune în gând să-l cucerească pe profesorul suplinitor (Justin Timberlake), care, pe lângă faptul că e frumuşel, mai este şi bogat.

Pe locul al treilea s-a clasat liderul de weekend-ul trecut, "Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon", care a avut încasări de 200.261 de lei şi 9.330 de spectatori. Cu o acţiune desfăşurată pe fondul unui iminent dezastru nuclear, al treilea film din franciza "Transformers" este regizat de Michael Bay.

Pe poziţia a patra s-a situat premiera "Winnie de pluş/ Winnie the Pooh", care a avut încasări 101.175 de lei şi 6.228 de spectatori. Studiourile Walt Disney se întorc în Pădurea de 100 de acri cu "Winnie de Pluş", o poveste plină de aventuri - cu Winnie şi prietenii săi Tigru, Iepure, Purceluş, Bufniţa, Kanga, Roo şi, nu în ultimul rând Aiurel, care şi-a pierdut coada -, pentru a-i încânta pe micuţii de pretutindeni.

Locul al cincilea a fost ocupat, weekend-ul trecut, de filmul "Larry Crowne", care a avut încasări de 53.603 de lei şi 2.737 de spectatori. Înainte de a fi demis, amabilul Larry Crowne (Tom Hanks) era angajatul model al unui hypermarket pentru care lucrase încă de când părăsise marina americană. Dar acum, cu demisia în braţe, cu ipoteca neplătită şi neştiind cu ce să-şi ocupe timpul liber obţinut pe neaşteptate, Larry nu are altă variantă decât să asculte sfatul bunilor săi prieteni şi vecini Lamar (Cedric the Entertainer) şi B'Ella (Taraji P. Henson) şi să se întoarcă la şcoală, la colegiul de stat, ca să o ia de la început.

În total, weekend-ul trecut, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.682.607 lei şi 85.362 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici