Helena Bonham Carter şi jucătorul de golf Rory MCIlroy, decoraţi de regina Elizabeth a II-a

Actriţa Helena Bonham Carter a fost distinsă de regina Elizabeth a II-a cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, fiind inclusă pe lista celor aproape 1.000 de personalităţi decorate de monarh de Anul Nou, relatează Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Helena Bonham Carter şi jucătorul de golf Rory MCIlroy, decoraţi de regina Elizabeth a II-a

Helena Bonham Carter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa care a jucat rolul mamei reginei Elizabeth a II-a în filmul "Discursul regelui", premiat cu Oscar anul acesta, a primit acest titlu pentru realizările din întreaga sa carieră şi va fi decorată cu însemnele ordinului în cadrul unei ceremonii la palatul Buckingham din Londra, în 2012.

Mogulul de televiziune Peter Bazalgette, căruia i se atribuie transformarea reality show-ului "Big Brother" într-un fenomen internaţional, a primit titlul de Cavaler, iar scriitoarea Penelope Lively, câştigătoare a premiului Man Booker pentru romanul "Moon Tiger" din 1987, pe cel de Dame.

Pe lista personalităţilor decorate de regina Marii Britanii de Anul Nou se mai regăsesc actorul Ronnie Corbett şi jucătorii de golf Rory MCIlroy şi Darren Clarke.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din "The Wings of Dove", şi în 2011, pentru "Discursul regelui". Ea a mai jucat în filme precum "Cameră cu vedere", "Planeta maimuţelor", "Fight Club", "Peştele cel mare", "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", "Harry Potter şi Prinţul Semipur", "Harry Potter şi Talismanele Morţii", "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street" şi "Alice în Ţara Minunilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici