Horia Mihail şi "pianul său călător", în weekend, în parcurile bucureştene - VIDEO

Turneul "Pianul călător", povestea muzicală al cărei protagonist este muzicianul Horia Mihail, include două spectacole în aer liber care vor avea loc în parcurile bucureştene Cişmigiu şi Herăstrău, sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 17.00.

260 afișări
Imaginea articolului Horia Mihail şi "pianul său călător", în weekend, în parcurile bucureştene - VIDEO

Horia Mihail (Imagine: Georgiana Iacob/ Arhiva Mediafax Foto)

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui L. V. Beethoven le va însoţi plimbarea sau joaca, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul "călător" soseşte în parc, este descărcat, montat, acordat şi apoi face cunoştinţă cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoţi, o săptămână mai târziu, în călătoria către o serie de oraşe din ţară în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

"În spiritul dorinţei noastre de a oferi bucureştenilor produse culturale de calitate, ne-am alăturat cu entuziasm partenerilor de la Radio România Cultural în organizarea evenimentului «Pianul Călător». Ne bucurăm că am putut susţine această iniţiativă şi sperăm ca publicul să fie cel puţin pe măsura talentului lui Horia Mihail", spune Mihaela Păun, directoare ArCuB, instituţie care sprijină turneul "Pianul călător".

După ce se va plimba în parcurile bucureştene, pianul se va întoarce la Sala Radio, pianistul Horia Mihail urmând să susţină acolo, pe 17 aprilie, un recital în care va interpreta sonatele "Patetica", "Sonata Lunii", "Appassionata" de L. van Beethoven, iar pe 19 aprilie, "Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestră" de acelaşi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Traseul pianului "călător" poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor de radio publice.

Traseul străbătut de turneul "Pianul călător" continuă în Moldova, la Bârlad, Tecuci, Roman, şi peste Prut, la Chişinău, iar apoi va ajunge în Dobrogea, pentru oraşul de destinaţie - Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici