Hotel FM: Suntem fericiţi că am intrat în finală şi mergem mai departe încrezători în şansa noastră

Membrii trupei Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, care s-au calificat joi seară în finala concursului de la Düsseldorf, au declarat pentru MEDIAFAX că sunt foarte fericiţi că au intrat în finală şi merg mai departe încrezători în şansa lor.

1238 afișări
Imaginea articolului Hotel FM: Suntem fericiţi că am intrat în finală şi mergem mai departe încrezători în şansa noastră

Hotel FM: Suntem fericiţi că am intrat în finală şi mergem mai departe încrezători în şansa noastră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit băieţilor de la Hotel FM, concurenţii din cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat joi seară, la Düsseldorf Arena, Germania, "au fost, cu foarte mici excepţii, extraordinari, cu mult mai buni decât cei din prima semifinală".

"Mai precis, marţi (în prima semifinală, n.r.), mulţi concurenţi au avut interpretarea live afectată de emoţiile şi presiunea momentului - aseară, acest lucru a fost mult mai rar. În plus, în semifinală cu noi au evoluat nume mari, artişti cu experienţă sau în mare vogă la acest moment: Dana International, Dino Merlin sau gemenii care în Irlanda, Marea Britanie şi ţările nordice sunt deja extrem de admiraţi şi cunoscuţi", au spus membrii trupei Hotel FM.

Ei au precizat că pentru finala Eurovision care va avea loc sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena, vor merge pe acelaşi principiu ca şi până acum. "Adică să fim foarte buni, să cântăm cât mai bine şi să lăsăm la voia sorţii lucrurile care nu ţin de noi - adică votarea. Suntem foarte fericiţi că am intrat în finală, nu am avut emoţii referitor la acest lucru şi mergem mai departe încrezători în şansa noastră", au spus membrii trupei Hotel FM.

Ei se aşteaptă ca finala competiţiei să fie similară cu semifinala, însă până atunci reprezentanţii României au un program foarte încărcat pentru a se pregăti cât mai bine şi a atrage cât mai multe voturi sâmbătă seară.

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, joi seară, de semifinala care s-a desfăşurat Düsseldorf Arena, Germania.

Cele 19 ţări care au evoluat în a doua semifinală Eurovision, joi, la Düsseldorf, au fost, în ordinea intrării în concurs: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob şi Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, România, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda.

În afară de România, reprezentată de trupa Hotel FM (Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz), cu piesa "Change", în semifinala de joi s-au mai calificat: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Ucraina, Republica Moldova (Zdob şi Zdub - "So Lucky"), Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca, Irlanda.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

În urma semifinalei de marţi s-au calificat reprezentanţii Ungariei, Serbiei, Rusiei, Lituaniei, Georgiei, Azerbaidjanului, Greciei, Elveţiei, Finlandei şi Islandei.

Pentru marele premiu al concursului se vor lupta, sâmbătă, artiştii din cele 20 de ţări calificate în semifinale şi reprezentanţii celor cinci ţări care intră direct în finală - Germania, Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se desfăşoară în Germania, după ce Lena Mayer-Landrut a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite".

În 2010, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea în celebrul concurs.

Ambele semifinale ale Eurovision 2011 au fost difuzate în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, iar finala de sâmbătă va fi transmisă în direct de aceleaşi posturi ale televiziunii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici