Hotelul Grand Budapest, care a dat titlul filmului omonim, a fost recreat din 50.000 de piese Lego - VIDEO

Hotelul Grand Budapest, care a dat titlul filmului cu acelaşi nume, regizat de Wes Anderson, a fost reconstruit din 50.000 de piese Lego, fiind nevoie de 575 de ore de muncă pentru finalizarea proiectului.

167 afișări
Imaginea articolului Hotelul Grand Budapest, care a dat titlul filmului omonim, a fost recreat din 50.000 de piese Lego - VIDEO

Hotelul Grand Budapest, care a dat titlul filmului omonim, a fost recreat din 50.000 de piese Lego - VIDEO (Imagine: captură video)

Clădirea care apare pe afişul filmului "Hotelul Grand Budapest/ Grand Budapest Hotel", care a obţinut cele mai mari încasări din filmografia regizorului Wes Anderson, a fost reconstituită de o echipă formată din 10 persoane, coordonată de Ryan Ziegelbauer, şi a avut nevoie de 575 de ore de muncă şi de 50.000 de piese Lego, strânse de la colecţionari din toată lumea, informează theguardian.com.

Hotelul în miniatură are o înălţime de doi metri, o lăţime de 1,9 metri şi cântăreşte 68 de kilograme. Acesta va putea fi admirat la A+D Architecture and Design Muzeul arhitecturii şi designului A+D din Los Angeles, în cadrul expoziţiei "Come In! S, M, L, XLA", dedicate dimensiunilor şi construcţiei la scară în arhitectură.

Această clădire din piese Lego este al doilea proiect de acest gen inspirat din filmele lui Wes Anderson - un fan al peliculei "O familie genială/ The Royal Tenenbaums" recreând distribuţia acestui film din piese Lego.

"Hotel Grand Budapest" (2014) descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator al unui mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său.

Inspirat de două cărţi scrise de autorul austriac Stefan Zweig ("Suflete zbuciumate/ Ungeduld des Herzens" şi "Rausch der Verwandlung"), filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Alături de Ralph Fiennes, în film joacă actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody şi Tilda Swinton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici