Încurcătură la Guinness World Records. Ceea ce se credea a fi cel mai mare cartof din lume nu este cartof

Un cuplu din Noua Zeelandă, care credea că a dezgropat cel mai mare cartof din lume în grădina micii lor ferme de lângă Hamilton, şi-a transformat visul în ”piure”, după ce Guinness i-a anunţat că testele ştiinţifice au arătat că, de fapt, nu este vorba de un cartof, ci un tubercul de dovleac.

85566 afișări
Imaginea articolului Încurcătură la Guinness World Records. Ceea ce se credea a fi cel mai mare cartof din lume nu este cartof

Sursa foto: AP

Colin Craig-Brown, care a lovit pentru prima dată tuberculul cu o sapă în august anul trecut, în timp ce grădinărea împreună cu soţia sa, Donna, a declarat că acesta arăta şi avea gust de cartof. „Nu putem spune că nu credem, pentru că le-am dat părţile cu ADN-ul", a spus acesta.

După luni de zile în care au trimis fotografii şi documente, cuplul a primit veştile proaste de la Guinness într-un e-mail săptămâna trecută. Guiness i-a anunţat că „din păcate, specimenul nu este un cartof şi este de fapt tuberculul unui tip de dovleac. Din acest motiv, din păcate, trebuie să descalificăm cererea", potrivit The Guardian.
 
Tuberculul a devenit un fel de celebritate locală, după ce cuplul a început să posteze fotografii cu el pe Facebook cu o pălărie pe cap şi chiar a construit un cărucior pentru a-l tracta.

După o cântărire oficială la un magazin agricol local, cartoful, care era, de fapt, un tubercul de dovleac, cântărea 7,8 kilograme, echivalentul a doi saci de cartofi obişnuiţi. Recordul Guinness existent la categoria cartof va rămâne cel din 2011 din Marea Britanie care cântărea puţin sub 5 kg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici