INTERVIU: Românii de la YouTube Music Awards vor să îşi dezvolte cariera muzicală şi cinematografică

Românii Khaled Mokhtar şi Matei Dima - care au realizat videoclipul "See Me Standing", premiat la YouTube Music Awards - au declarat, într-un interviu acordat luni MEDIAFAX, că premiul îi ambiţionează să îşi dezvolte cariera muzicală, precizând că doresc să facă şi filme.

706 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Românii de la YouTube Music Awards vor să îşi dezvolte cariera muzicală şi cinematografică

Khaled Mokhtar

Videoclipul "See Me Standing", al rapperului DeStorm, la realizarea căruia au participat românii Matei Dima (regizor) şi Khaled Mokhtar (director de imagine), a primit premiul pentru inovaţia anului la prima ediţie a YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York. În cadrul evenimentului, rapperul Eminem a primit premiul pentru artistul anului. Videoclipurile au fost alese de un juriu internaţional format din muzicieni şi fani ai platformei online YouTube, având drept criterii creativitatea, inovaţia şi aprecierea din partea iubitorilor de muzică.

În interviurile acordate MEDIAFAX, Khaled Mokhtar şi Matei Dima au precizat că nu au fost prezenţi la gala de la New York, spunând însă că se bucură că la prima ediţie a YouTube Music Awards au fost premiaţi şi români.

Cei doi s-au cunoscut în acest an, au filmat videoclipul "See Me Standing" în vară, în Los Angeles, întâmpinând numeroase probleme în realizarea acestuia, cea mai dificilă fiind "bugetul extrem de redus".

De asemenea, aceştia spun că îşi doresc să îşi dezvolte cariera muzicală, având planuri şi pentru realizarea unor proiecte cinematografice.

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Khaled Mokhtar:

Reporter: Cum aţi început colaborarea cu Matei Dima şi cu DeStorm pentru videoclipul "See Me Standing"?

Khaled Mokhtar: A început în luna iulie, în Los Angeles, când, la o întâlnire, Matei mi-a propus să facem un proiect împreună şi de atunci am dezvoltat propunerea în câteva întâlniri, până am decis scriptul şi a început producţia. Pe Matei l-am cunoscut anul acesta, în ianuarie, la o petrecere în Los Angeles şi de atunci am mai colaborat la diverse proiecte video şi am rămas prieteni.

Reporter: Când şi unde au avut loc filmările pentru videoclipul "See Me Standing"? Cât de greu a fost să realizaţi acest videoclip şi ce obstacole aţi avut de depăşit pentru realizarea lui?

Khaled Mokhtar: Am filmat în Los Angeles, în luna iulie, a fost mai greu cu bugetul pentru că ne limita la producţie şi am fost nevoiţi să renunţăm la câteva din idei şi din lista de echipamente. Mai mare problemă a fost cu proprietarul locaţiei, care la întâlnirile de preproducţie a fost foarte înţelegător, dar în ziua filmării ne-a limitat maxim la plasarea echipamentelor prin casă şi la mutarea decorului, dar, într-un final, ne-am descurcat destul de bine.

Reporter: Ce înseamnă pentru cariera dumneavoastră obţinerea unui premiu de o asemenea importanţă, la un eveniment de o asemenea importanţă? Aţi participat la ceremonia de decernare a premiilor?

Khaled Mokhtar: Nu am participat la ceremonie, din păcate, fiind implicat acum într-un proiect nou cu Alexandra Stan. Înseamnă mult pentru mine acest premiu şi am fost surprins că într-un timp atât de scurt am ajuns aici! Dar ştiu bine că este un pas către lucruri mult mai mari şi mă ambiţionează şi mai tare acest fapt. Mă bucură mult că la prima ediţie a YouTube Music Awards au fost prezenţi şi români.

Reporter: Ce vârstă aveţi şi care este povestea dumneavoastră? Cum aţi ajuns să locuiţi în România şi cum aţi ajuns să lucraţi în această industrie a muzicii?

Khaled Mokhtar: Am 28 de ani şi m-am mutat în România în 1999, cu părinţii, mama fiind din Cluj. M-am născut în Libia şi am stat acolo până în 1999. În 2002 am intrat la Automatică şi Calculatoare, la Politehnică. În anul al treilea de facultate am început să lucrez în creaţie (branding şi soluţii web), ani buni, până când am pus mâna pe o cameră foto acum patru ani şi m-am îndrăgostit instant! Şi, după şase luni de studii, am început uşor să fac şedinţe foto şi uite aşa am ajuns aici.

Reporter: Cu ce artişti români şi străini aţi mai colaborat?

Khaled Mokhtar: Am colaborat cu Inna, timp de trei ani, cu Alexandra Stan, Antonia, Dj Andi, Horia Brenciu, Deepcentral, Dj Optik, The Marker, Silviu Pasca, iar de afară, cu Daddy Yankee, Reik, Juan Magan, Tsalikis Giorgos şi DeStorm.

Reporter: Care sunt planurile dumneavoastră privind industria muzicală, acum, după această performanţă? Doriţi să abordaţi şi alte domenii artistice, precum filmul?

Khaled Mokhtar: Planul este simplu, să fac ce simt! O să continuu pe partea muzicală, dar aştept momentul în care o să am timp să fac scurtmetraje şi, în funcţie de reacţia pe care o s-o primesc, voi decide dacă am loc sau nu în zona filmului. Oricum, până acolo e un drum lung, trecând şi prin publicitate, e bine să experimentez şi să văd exact unde simt cel mai mult!

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Matei Dima:

Reporter: Cum aţi început colaborarea cu Khaled Mokhtar şi cu DeStorm pentru videoclipul "See Me Standing"?

Matei Dima: Pe DeStorm îl cunoşteam printr-un prieten cu care am mai colaborat acum un an, când am regizat un show de sketch comedy menit ca pilot pentu BET, un post de televiziune din SUA. I-am ascultat melodiile şi, după ce m-am decis să mă lansez ca regizor de videoclipuri, m-am întâlnit cu el să-i propun conceptul pe care l-aţi văzut în clip. A fost puţin reticent la început, deoarece este o piesă mai veche, dar i-au plăcut prea mult ideile mele aşa că, o lună mai târziu, am filmat clipul. Pe Khaled Mokhtar l-am cunoscut în Los Angeles, în timp ce lucra la câteva videoclipuri pentru Inna, şi când am observat cât de talentat este ca DOP (director of photography - director de imagine, n.r.) i-am propus să mă ajute cu videoclipul pentru DeStorm. Rezultatul l-aţi văzut.

Reporter: Când şi unde au avut loc filmările pentru videoclipul "See Me Standing"? Cât de greu a fost să realizaţi acest videoclip şi ce obstacole aţi avut de depăşit pentru realizarea lui?

Matei Dima: Filmările au avut loc în vară în Los Angeles. Toate interioarele au fost filmate într-un hangar pe care l-am găsit pe internet, alături de alţi doi producători care m-au ajutat foarte mult, Jose D Rodriguez şi Peter Gutter, băieţi pe care i-am cunoscut la şcoala de film. Au fost foarte multe obstacole, din cauză că am filmat pe un buget extrem de redus. Mai toată lumea implicată în proiect m-a ajutat fără să ia bani, deoarece toţi au înţeles cât de important este pentru mine, însă trebuie să te adaptezi la genul acesta de filmare, pentru că nu ai acces la tot echipamentul pe care ţi-l doreşti, nu ai tot timpul de filmare pe care ţi-l doreşti. Ce vedeţi dumneavoastră în interioare este filmat într-o zi, o zi foarte foarte lungă şi obositoare.

Reporter: Ce înseamnă pentru cariera dumneavoastră obţinerea unui premiu de o asemenea importantă, la un eveniment de o asemenea importanţă? Aţi participat la ceremonia de decernare a premiilor?

Matei Dima: Nu am participat, DeStorm a fost cel invitat, deoarece este melodia lui şi canalul lui de YouTube şi şi-a meritat foarte mult premiul pentru toată munca depusă în ultimii ani. Pentru mine reprezintă o recunoaştere a muncii mele şi a faptului că am avut încredere în acest clip, chiar şi atunci când multă lume s-a împotrivit ideii.

Reporter: Ce vârstă aveţi şi care este povestea dumneavoastră? Cum aţi ajuns să locuiţi în România şi cum aţi ajuns să lucraţi în această industrie a muzicii?

Matei Dima: Am 26 de ani şi am plecat în State acum şapte ani, cu bursă, pe urmele fratelui meu Vlad, care acum este profesor universitar. Am făcut Facultatea de Teatru şi Facultatea de Relaţii Publice în patru ani, după care am luat bursă la o şcoală de film în Los Angeles. M-am decis să mă apuc de videoclipuri pentru o perioadă, deoarece mi se pare un mod rapid şi distractiv de a reda o poveste şi a crea emoţii pentru cei care se uită. Ţelul meu este să continuu cu filme de lung metraj, deoarece se potrivesc mult mai bine cu stilul meu. Este primul meu videoclip la care am făcut concept, producţie şi regie, deci presupun că aceasta este lansarea în industria muzicii.

Reporter: Cu ce artişti români şi străini aţi mai colaborat?

Matei Dima: Am colaborat cu Inna la mai multe proiecte şi urmează să mai facem multe anul acesta atât în România, cât şi în Los Angeles.

Reporter: Care sunt planurile dumneavoastră privind industria muzicală, acum, după această performanţă? Doriţi să abordaţi şi alte domenii artistice, precum filmul?

Matei Dima: Planul meu este să îmi ascult instictele în continuare, să muncesc mult cum am făcut-o până acum şi lucrurile o să se aranjeze singure.

Gala YouTube Music Awards face parte din strategia YouTube de a juca un rol mai semnificativ în industria muzicală şi a fost difuzată de platforma online deţinută de Google. Gala a fost prezentată de actorul Jason Schwartzman şi artistul Reggie Watts şi regizată de Spike Jonze.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, s-a poziţionat în ultimii ani ca o sursă majoră de muzică şi videoclipuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici