Jackie Chan renunţă la filmele de acţiune

Actorul Jackie Chan a declarat, vineri, că cel mai recent film al său, "Chinese Zodiac", va fi ultimul de acţiune în care joacă, dar că se retrage din acest gen cinematografic ştiind că a făcut unul dintre cele mai importante lungmetraje din cariera sa, informează accesshollywood.com.

702 afișări
Imaginea articolului Jackie Chan renunţă la filmele de acţiune

Jackie Chan renunţă la filmele de acţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul originar din Hong Kong, care şi-a lansat cel mai recent film la Festivalul de la Cannes, alături de colegii săi de distribuţie Kwone Sang Woo, Yao Xingtong şi Liao Fan, spune că oamenii nu îl cred când el spune că se retrage.

"Îmi spun 'nu, eşti încă tânăr, încă poţi să o faci', dar trebuie să pun capăt la asta într-o bună zi", a spus Chan.

Actorul în vârstă de 58 de ani spune că îşi ia la revedere cu "Chinese Zodiac" - în care joacă rolul unui vânător de comori, care călătoreşte prin toată lumea încercând să găsească artefacte astrologice -, pentru că acesta este unul dintre "cele mai importante" filme din cariera sa.

Chan spune că a muncit şapte ani la acest film, pentru care a asigurat şi scenariul, producţia, regia şi coordonarea scenelor de luptă.

"Sper ca, peste 20 de ani, oamenii să-şi aducă aminte de acest film. Pentru mine, pentru publicul meu, pentru viitorul meu, pentru istoria mea - filmul este foarte important", a mai spus Chan.

Actorul a adăugat că acest film şi cele care l-au precedat şi-au pus amprenta asupra corpului său. "Doare, doare cu adevărat", a spus el. "Umărul, glezna, chiar dor. Nu ştiţi asta pentru că încă arăt sănătos", a mai spus el.

Însă Chan nu vrea să renunţe de tot la film, ci doar la peliculele de acţiune.

"Când mă uit la Hollywood, la Robert De Niro, el poate juca orice - comedie, dramă", a spus acesta. "Clint Eastwood - la 60-70 de ani, încă se poate mişca. Spun da, acesta este scopul meu. Pentru că viaţa unui star al filmelor de acţiune este scurtă. Viaţa unui actor este lungă. Vreau să arăt publicului că pot să joc", a adăugat el.

Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes în filmele de arte marţiale. În 2002, el a câştigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) şi în acelaşi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a câştigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, şi alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima şi a doua parte a seriei "Ora de vârf/ Rush HOur". În 1999, a fost numit Actorul anului, la Hollywood Film Festival.

Printre filmele în care a jucat se numără "Fracul magic", "Ocolul Pământului în 80 de zile", seria "Ora de vârf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" şi a asigurat vocea Maimuţei în seria "Kung Fu Panda".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici