James Cameron, acuzat într-un proces de 1 miliard de dolari, pentru scenariul filmului "Titanic 3D"

O femeie l-a dat în judecată pe regizorul James Cameron, pe care l-a acuzat că i-a "furat" o idee originală pentru a scrie scenariul filmului "Titanic 3D" şi de la care a solicitat daune în valoare de 1 miliard de dolari, informează zeenews.india.com.

214 afișări
Imaginea articolului James Cameron, acuzat într-un proces de 1 miliard de dolari, pentru scenariul filmului "Titanic 3D"

James Cameron, acuzat într-un proces de 1 miliard de dolari, pentru scenariul filmului "Titanic 3D" (Captura video)

Regizorul canadian, care a lansat în 2012 o versiune 3D a superproducţiei sale "Titanic", a fost dat în judecată de Faan Qin. James Cameron, studiourile 20th Century Fox şi Paramount sunt acuzaţi că ar fi "furat" conceptul creat de Faan Qin pentru a realiza acel film.

Faan Qin susţine că regizorul canadian i-a copiat ideea - o plimbare 3D prin expoziţia "RMS Titanic - The Experience" -, ce oferă fanilor filmului original regizat de James Cameron o experienţă originală, făcându-i să aibă impresia că se află la bordul celebrului transatlantic care s-a scufundat în călătoria sa inaugurală, după ce s-a ciocnit de un aisberg în 1912.

Reclamanta solicită despăgubiri financiare în valoare de 1 miliard de dolari.

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul primei sale călătorii din portul englez Southampton, cu destinaţia New York, iar în naufragiu şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de persoane.

În 1997, lungmetrajul "Titanic", cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet în rolurile principale, a obţinut încasări de aproape 2,2 miliarde de dolari în toată lumea, fiind, în prezent, al doilea film în ordinea încasărilor record, la nivel global, după "Avatar", regizat tot de James Cameron.

Acesta nu este singurul proces de plagiat care i-a fost intentat regizorului James Cameron. În ianuarie 2014, cineastul a câştigat procesul pe care i l-a intentat, în decembrie 2011, scenaristul Bryant Moore, care l-a acuzat pe regizorul canadian că i-a furat scenariul pentru filmul "Avatar" şi i-a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari. Bryant Moore l-a dat în judecată pe James Cameron susţinând că regizorul canadian ar fi preluat conceptul filmului "Avatar" din două scenarii care îi aparţin, "Aquatica" şi "Descendants: The Pollination".

De asemenea, în decembrie 2011, Eryc Ryder a depus plângere la tribunal pentru asemănările dintre filmul "Avatar" şi scenariul scris de el pentru filmul "KRZ 2068", iar, în iulie 2013, artistul britanic Roger Dean l-a dat în judecată pe regizorul canadian deoarece acesta i-ar fi copiat ideile în film, cerând despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici