James Cameron şi Quentin Tarantino, nominalizaţi la premiul Sindicatului regizorilor americani

Regizorii James Cameron şi Quentin Tarantino se numără printre cei cinci nominalizaţi la premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), un indicator extrem de exact al viitorulului câştigător al premiului Oscar pentru regie.

18 afișări
Imaginea articolului James Cameron şi Quentin Tarantino, nominalizaţi la premiul Sindicatului regizorilor americani

James Cameron şi Quentin Tarantino, nominalizaţi la premiul Sindicatului regizorilor americani (Montaj foto)

Canadianul James Cameron a fost nominalizat pentru "Avatar", superproducţia sa SF 3D, care a obţinut deja încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial.

Americanul Quentin Tarantino concurează cu filmul "Ticăloşi fără glorie", cu Brad Pitt într-unul dintre rolurile principale, care prezintă aventurile unor soldaţi evrei americani plecaţi la vânătoare de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pentru premiul Sindicatului regizorilor americani mai sunt nominalizaţi americanca Kathryn Bigelow - fosta soţie a lui James Cameron -, pentru "The Hurt Locker", foarte apreciat de critica de la Hollywood şi un favorit la premiile Oscar de anul acesta.

Canadianul Jason Reitman, devenit celebru pentru comedia "Juno", este nominalizat pentru "Sus, în aer/ Up in the Air", în care George Clooney joacă rolul unui specialist în concedieri.

De asemenea, americanul Lee Daniels este nominalizat pentru filmul independent "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", revelaţia Festivalului Sundance, care prezintă viaţa unei tinere de culoare, obeză, însărcinată, ignorantă, abuzată sexual de tatăl său şi fizic de mama sa.

Printre celelalte distincţii acordate de organizaţiile de profesionişti de la Hollywood în săptămânile care precedă premiile Oscar, cele mai importante sunt premiile Sindicatului actorilor americani (SAG), ale Sindicatului producătorilor (PGA) şi ale Sindicatului scenariştilor (WGA).

Aceste premii sunt indicatori mult mai exacţi ai viitorilor câştigători ai premiilor Oscar decât Globurile de Aur, pentru că membrii acestor sindicate fac parte şi din colegiul electoral al Academiei americane de film. Academia va decide viitorii câştigători ai premiilor Oscar pe 7 martie.

Premiul DGA a fost creat în 1949 şi se află la a 62-a ediţie. Doar în şase ani câştigătorul premiului DGA nu a coincis cu cel al premiului Oscar pentru regie.

Anul trecut s-a menţinut regula, Danny Boyle fiind recompensat atât de Academie, cât şi de DGA, pentru filmul "Vagabondul Milionar".

Premiile Sindicatului regizorilor americani vor fi acordate la Los Angeles, pe 30 ianuarie.

Avatar

Inglorious Bastards

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici