Jane Nebel Henson, creatoare a păpuşilor Muppets, a murit la vârsta de 78 de ani

Jane Nebel Henson, fosta soţie a creatorului păpuşilor Muppets, Jim Henson, care a avut o influenţă considerabilă asupra soţului ei în procesul de creare şi lansare a acestui îndrăgit serial TV, a murit marţi din cauza unui cancer, la vârsta de 78 de ani.

199 afișări
Imaginea articolului Jane Nebel Henson, creatoare a păpuşilor Muppets, a murit la vârsta de 78 de ani

Jane Nebel Henson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jane Nebel Henson, care a murit în reşedinţa ei din statul american Connecticut, a fost "un partener creativ integral şi unul de afaceri" în procesul de creare a păpuşilor Muppets, au declarat reprezentanţii companiei The Jim Henson Company, deţinută de cei cinci copii ai familiei Henson.

Jane Henson, născută în cartierul Queens din New York, în 1934, a lucrat în tinereţe ca păpuşar şi apoi a contribuit la realizarea designului păpuşilor Muppets, cunoscute în toată lumea mai ales graţie personajelor Kermit Broscoiul şi Miss Piggy, care au apărut apoi în numeroase programe de televiziune şi filme pentru marele ecran.

Jane Henson l-a cunoscut pe Jim Henson la un curs de păpuşari organizat la Universitatea Maryland la mijlocul anilor '50. Ei au creat împreună serialul de televiziune "Sam and Friends", considerat un precursor al serialului "Păpuşile Muppets".

Episoadele din acel serial, care aveau o durată de cinci minute, erau prezentate la începutul emisiunii de ştiri "The Huntley-Brinkley Report" şi al emisiunii "The Tonight Show Starring Steve Allen".

Deşi Jane Henson a încetat să lucreze ca păpuşar pentru a se concentra asupra creşterii copiilor cuplului, la începutul anilor '60, ea a continuat să recruteze artişti talentaţi şi să colaboreze în diverse ocazii cu echipa de producţie a serialului pentru copii "Sesame Street".

Jane Henson s-a despărţit legal de soţul ei în 1986, cu patru ani înainte de moartea acestuia. Ea a înfiinţat apoi fundaţia The Jim Henson Legacy, cu scopul de a-i promova creaţiile.

Jim Henson a murit în 1990, din cauza unei infecţii bacteriale, la vârsta de 53 de ani.

Păpuşile Muppets au fost create de Jim şi Jane Henson în 1954 şi au devenit celebre în anii 1970, după ce au apărut în serialul "The Muppet Show". În 2004, compania Walt Disney a achiziţionat formatul de program şi licenţa pentru personajele Muppets. În anul 2012, celebrele marionete din serialul "Păpuşile Muppets" au primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici