Video Jean-Claude Van Damme la Jilava. Ce le-a povestit deţinuţilor - FOTO, VIDEO

Actorul belgian Jean-Claude Van Damme le-a povestit, joi, deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava - unde a filmat o zi, pentru lungmetrajul "Six Bullets" - cum a ajuns, dintr-un copil "cu mâini ca nişte scobitori", un star al cinematografiei mondiale.

12796 afișări

Însoţit de doi dintre membrii staff-ului său, Van Damme i-a salutat pe cei din personalul penitenciarului Jilava, spunând "enchanté", la coborârea din maşina de golf albă, în timp ce din difuzoarele închisorii se auzeau melodii romantice, la radio. Odată intrat pe porţile pe care este pictată scena de pe afişul filmului românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", actorul belgian a fost înconjurat de mascaţi.

Prima sa oprire a fost la sala de forţă, unde câţiva deţinuţi musculoşi şi tatuaţi l-au ascultat pe star, înainte de a se fotografia cu el. Van Damme le-a povestit acestora că şi prietenul său, Max, care era alături de el, a făcut şase ani de închisoare. La ieşirea din sala de forţă, starul le-a urat deţinuţilor baftă la antrenamente, urarea fiind primită, de unul dintre aceştia, cu un salut specific artelor marţiale.

Următoarea oprire a fost la bibliotecă, unde Van Damme s-a fotografiat alături de un bărbat corpolent, pentru ca apoi să viziteze două celule, unde s-a fotografiat cu deţinuţii.

Punctul culminant al vizitei lui Van Damme a fost la clubul penitenciarului, unde, în faţa a aproape 30 de deţinuţi aşezaţi cuminţi în bănci, actorul a povestit cum a devenit celebru.

"Nu sunt foarte bun la discursuri, dar, pentru că sunt puţin faimos, vă vorbesc aici", a spus actorul, în timp ce deţinuţilor li se traducea în limba română. "Am fost în ambele lumi", a spus actorul, asigurându-i pe deţinuţi că le înţelege situaţia.

După ce a cerut permisiunea de la un membru din personalul penitenciarului, Van Damme a făcut o caricatură "unui tip puternic", sub un puzzle cu un vapor, atârnat în faţa clasei. "I like you all", a scris Van Damme lângă caricatură.

A urmat momentul în care actorul s-a aşezat la catedră şi s-a pregătit să dea autografe pe fotografiile pregătite de personalul de la Jilava. Pentru că marker-ul nu mergea, a împrumutat un pix de la un deţinut, care a adăugat: "E de la mama". Cu pixul, Van Damme a desenat puţin păr pe pieptul bărbatului din caricatură şi s-a apucat să semneze fotografiile.

Deţinuţii i-au pus întrebări artistului, care le-a povestit despre modul în care a ajuns faimos.

"M-am născut foarte slab. Nici ochii mei nu erau foarte buni. Fetele nici nu voiau să mă vadă", a spus Van Damme. Inspirat din benzile desenate cu supereroi, micul Van Damme a început să facă sport, în special arte marţiale. Acesta le-a povestit deţinuţilor, care îi ascultau în tăcere povestea, cum a plecat în America şi cum a trăit în sărăcie, până a devenit celebru.

"Cred că instinctul este mai important decât orice facultate", a spus Van Damme, care i-a sfătuit pe deţinuţi să profite de perioada în care sunt încarceraţi, pentru a afla ce vor să facă în viaţă cu adevărat. "Ar trebui să fiţi psiholog aici", a spus o angajată de la Jilava, moment în care mai mulţi deţinuţi au aprobat-o.

Unul dintre deţinuţi i-a povestit lui Van Damme cum, în copilărie, şi-a rupt mâna după ce a ieşit de la un film în care juca el şi a încercat să facă aceleaşi figuri de luptă.

După ce a făcut o fotografie de grup cu cei din clasă, Van Damme a ieşit din încăpere, în aplauzele acestora.

Actorul belgian a ieşit din incinta penitenciarului cu aceeaşi maşină de golf albă, lăsând în urmă câteva fotografii semnate, pe care le negociau membrii personalului: "Ai copii?", o întreba o doamnă pe colega sa. "Da, am doi, daţi-mi şi mie câte o poză pentru fiecare", a răspuns aceasta.

Jean-Claude Van Damme filmează, în prezent, la Studiourile MediaPro din Buftea, pentru lungmetrajul "Six Bullets", care prezintă povestea unui fost mercenar cunoscut pentru faptul că găseşte copii dispăruţi. Mercenarul este angajat de un maestru al artelor marţiale pentru a o găsi pe fiica acestuia.

Van Damme a mai filmat în România, în toamna anului trecut, tot la Studiourile MediaPro, pentru lungmetrajul de acţiune "Weapon".

Specialistul belgian în arte marţiale Jean-Claude Van Damme, în vârstă de 50 de ani, a avut câteva roluri mici înainte de a deveni celebru cu filmul "Bloodsport/ Sport sângeros". "Kickboxing", o altă incursiune a lui Van Damme în lumea acestui periculos sport asiatic, s-a bucurat şi el de succes, iar o scurtă apariţie în "Cyborg" l-a recomandat pentru cel mai celebru film al său de până în prezent, "Soldat Universal". "Dublu Impact" şi "Timecop" sunt alte două succese de casă ale actorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici