John Glenn, primul american care a ajuns pe orbită, a fost operat pe cord

Astronautul John Glenn, primul american care a ajuns pe orbită, în 1962, a suportat o intervenţie chirurgicală pe cord, cu câteva săptămâni înainte de a împlini vârsta de 93 de ani.

115 afișări
Imaginea articolului John Glenn, primul american care a ajuns pe orbită, a fost operat pe cord

John Glenn (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Operaţia a avut succes, iar astronautul american se simte bine şi se află în prezent în convalescenţă, a precizat un purtător de cuvânt al Universităţii de Stat din Ohio. John Glenn va împlini vârsta de 93 de ani pe 18 iulie, informează huffingtonpost.com.

Astronautul a suportat o intervenţie de înlocuire a unei valve cardiace la Cleveland Clinic în luna mai, a declarat Hank Wilson, purtător de cuvânt la John Glenn School of Public Affairs.

"Se simte bine. Am vorbit cu el chiar astăzi. E în putere şi e sănătos", a adăugat el.

În 1962, John Glenn a devenit primul american care a ajuns pe orbita terestră în cadrul programului spaţial Mercury 7.

Astronautul american a petrecut apoi două decenii în Senatul american, în calitate de membru al Partidului Democrat, şi a revenit în spaţiu la vârsta de 77 de ani, cu ocazia unei misiuni spaţiale efectuate de naveta Discovery.

Înainte de a devenit astronaut, John Glenn a pilotat avioane de luptă în două războaie şi a deţinut recordul de viteză transcontinental în calitate de pilot de testare a unor avioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici