"Jurassic World" a urcat pe locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie - VIDEO

Lungmetrajul "Jurassic World", lansat în urmă cu o lună şi jumătate, a depăşit pelicula "Răzbunătorii/ The Avengers" (2012) în box office-ul mondial şi a urcat pe locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, informează contactmusic.com.

1183 afișări
Imaginea articolului "Jurassic World" a urcat pe locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie - VIDEO

"Jurassic World" a urcat pe locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie - VIDEO (Captură video)

Avându-i în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard şi regizat de Colin Trevorrow, filmul "Jurassic World", lansat pe 12 iunie, a generat încasări de 1,522 miliarde de dolari în primele şase săptămâni după lansarea sa pe marile ecrane.

Singurele două filme care au obţinut încasări mai mari sunt peliculele regizate de cineastul canadian James Cameron - "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) şi "Titanic" (2,1 miliarde de dolari).

Lungmetrajul "The Avengers", un film inspirat din universul super-eroilor Marvel, lansat în 2012, obţinuse încasări de 1,519 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

Un alt film lansat în acest an, "Furios şi iute 7", ocupă locul al cincilea în box office-ul mondial, cu încasări de 1,511 miliarde de dolari.

Întrucât alte două filme ce vor fi lansate în a doua jumătate a acestui an - "Spectre", următorul opus din franciza "James Bond", şi "Star Wars: The Force Awakens" - sunt aşteptate cu un interes uriaş în rândul cinefililor din lumea întreagă, specialiştii spun că nu există nicio garanţie că "Jurassic World" îşi va păstra la finalul anului 2015 poziţia a treia în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie.

"Jurassic World" a reuşit să revitalizeze populara franciză cinematografică "Jurassic Park", la 14 ani după precedentul film din serie, "Jurassic Park III" (2001), care a fost desfiinţat de criticii de specialitate. Filmul original din această serie, regizat în 1993 de Steven Spielberg, a rămas unul dintre cele mai îndrăgite blockbusteruri din istorie, dar şi un succes de box office, deoarece ocupă locul al 18-lea în clasamentul din toate timpurile al celor mai profitabile filme, cu încasări de 1,029 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici