"Kapitalism - reţeta noastră secretă", în cinematografele româneşti, din 23 aprilie. Vezi aici trailerul

"Kapitalism - reţeta noastră secretă" de Alexandru Solomon, un documentar despre situaţia din România postcomunistă şi despre modul în care s-au format marile imperii economice, după Revoluţia din '89, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 23 aprilie, se anunţă pe site-ul filmului.

98 afișări
Imaginea articolului "Kapitalism - reţeta noastră secretă", în cinematografele româneşti, din 23 aprilie. Vezi aici trailerul

"Kapitalism - reţeta noastră secretă", în cinematografele româneşti, din 23 aprilie

Documentarul "Kapitalism - reţeta noastră secretă" a mai fost proiectat, pe 1 decembrie 2009, pe canalul francez Arte.

În "Kapitalism - reţeta noastră secretă", filmat anul acesta, Alexandru Solomon îşi imaginează revenirea dictatorului Nicolae Ceauşescu în România, la 20 de ani după execuţia sa. Acesta descoperă că o mare parte din oligarhii din prezent au făcut parte din aparatul de conducere comunist şi, astfel, îşi datorează averea fostului dictator şi sistemului care a fost iniţiat de acesta, bazat pe nepotism, corupţie şi lipsa controlului public. În film sunt intervievaţi oameni de afaceri precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu şi Dan Diaconescu.

Filmul a obţinut, în 2008, o finanţare de 200.000 de lei, din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori români de film documentar. Printre cele mai importante producţii ale sale se numără "Marele jaf comunist" (2004), "Război pe calea undelor" (2007) şi "Apocalipsa după şoferi" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici