La tribunal cu o postare în social media. O poveste despre cum să-ţi susţii punctul de vedere atunci când ai dreptate - FOTO

Un story despre cum să-ţi susţii punctul de vedere, când ai dreptate. În social media şi-n faţa judecătorului.

674 afișări
Imaginea articolului La tribunal cu o postare în social media. O poveste despre cum să-ţi susţii punctul de vedere atunci când ai dreptate - FOTO

La tribunal cu o postare în social media. O poveste despre cum să-ţi susţii punctul de vedere atunci când ai dreptate (Imagine: Facebook)

Studenta Lan Cai a avut un accident de maşină. Un şofer sub influenţa alcoolului fusese de vină. Studenta a apelat la o firmă de avocaţi pentru a-şi recupera daunele. Dar avocaţii s-au purtat neprofesionist.

Au ignorat contractul de asigurare a lui Lan Cai şi, mai mult, au intrat în dormitorul ei. Adevărat, mama lui Cai deschisese, dar asta nu justifică felul în care avocaţii s-au comportat în situaţia dată.

Studenta a pus totul pe o reţea de socializare şi comentarii. Firma de avocatură a ameninţat-o pentru postare şi i-a cerut despăgubiri în instanţă. A cerut de o sută de ori mai mult decât veniturile lui Cai.

Judecătorul însă a înţeles situaţia şi i-a dat dreptate lui Lan Cai. Decizia judecătorului crează precedent şi ea poate fi invocată în susţinerea drepturilor consumatorului.

http://arstechnica.com/tech-policy/2016/12/student-wins-27k-fees-from-law-firm-that-sued-over-facebook-post/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici