Lauryn Hill, dată în judecată pentru că nu şi-a plătit muzicienii din trupă

Cântăreaţa Lauryn Hill, solista fostului grup Fugees, a fost acuzată de proferarea unor abuzuri verbale şi dată în judecată pentru neplata muzicienilor din trupa ei.

197 afișări
Imaginea articolului Lauryn Hill, dată în judecată pentru că nu şi-a plătit muzicienii din trupă

Lauryn Hill (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi turneul ei european s-a încheiat încă din 2007, unul dintre muzicienii din trupa cântăreţei Lauryn Hill susţine că nu a fost plătit nici acum pentru serviciile sale, informează dailymail.co.uk.

Potrivit chitaristului Jay Gore, colaborarea sa cu Lauryn Hill a fost un veritabil coşmar. Jay Gore i-a intentat cântăreţei un proces, în care o acuză de proferarea unor abuzuri verbale la adresa membrilor trupei şi de neplata serviciilor muzicale prestate de aceştia.

"După spectacole, Hill le cerea tuturor muzicienilor şi tehnicienilor implicaţi în turneu să participe la şedinţe, în timpul cărora ne critica şi admonesta pe toţi, în mod individual", afirmă Jay Gore în documentele depuse la tribunal. "Lauryn Hill avea acel tip de comportament pentru care a devenit notorie, ce contribuia la apariţia unui mediu de lucru ostil", a precizat chitaristul.

"La un moment dat, Lauryn Hill ne-a spus în faţa tuturor angajaţilor: «Nu-mi vine să cred că vă plătesc, proştilor! Voi ar trebui să mă plătiţi pe mine!»" a adăugat Jay Gore.

Jay Gore solicită plata unor daune de 20.000 de dolari. Avocatul său a declarat pentru site-ul TMZ.com că mulţi alţi muzicieni au fost abuzaţi verbal de Lauryn Hill, dar ei ezită să vorbească despre acest lucru.

Lauryn Hill a devenit mamă pentru a şasea oară la sfârşitul lunii iulie, artista aducând pe lume un băieţel.

Lauryn Hill are cinci copii - Zion David-Nesta, în vârstă de 13 ani, Selah, în vârstă de 12 ani, Joshua, în vârstă de nouă ani, John, în vârstă de şapte ani, şi Sarah, în vârstă de trei ani - cu Rohan Marley, partenerul ei de viaţă cu care are o relaţie marcată de numeroase despărţiri şi împăcări.

Însă Rohan Marley, fiul celebrului Bob Marley, a declarat recent într-un mesaj pe Twitter că nu este tatăl celui de-al şaselea copil al artistei.

Din anul 1998, cântăreaţa şi-a împărţit timpul locuind în Caraibe şi într-un hotel din Miami. În august 2008, artista s-a mutat, împreună cu toţii copiii, în locuinţa mamei sale din oraşul natal South Orange din statul New Jersey.

În 2007, fostul ei coleg din grupul Fugees Wyclef Jean a declarat că artista americană are nevoie disperată de "ajutor psihiatric".

Lauryn Noelle Hill, în vârstă de 36 de ani, şi-a câştigat celebritatea în calitate de solistă a grupului Fugees. După destrămarea trupei, cântăreaţa a lansat, în 1998, primul ei album solo, "The Miseducation of Lauryn Hill", ce a fost extrem de bine primit atât de critici, cât şi de public. Pentru acest material discografic, Lauryn Hill a fost recompensată cu cinci premii Grammy, inclusiv la categoriile "albumul anului" şi "cel mai bun artist debutant".

După succesul răsunător obţinut cu acest album de debut, Lauryn Hill a decis să dispară pentru o vreme din atenţia presei, motivând că detestă să fie celebră şi urăşte industria muzicală. După o pauză de patru ani, artista a lansat "MTV Unplugged No. 2.0", un material ce cuprinde înregistrări live şi "cântece profund personale". În ultimii ani, Lauryn Hill a înregistrat piese pentru coloanele sonore ale unor filme şi a susţinut câteva concerte în cadrul unor festivaluri muzicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici