Lenny Kravitz revine la Bucureşti, într-un concert ce va avea loc pe 28 septembrie. Ce preţuri au biletele

Lenny Kravitz, unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock ai tuturor timpurilor, revine la Bucureşti, pentru a susţine un concert pe 28 septembrie, în Piaţa Constituţiei, în cadrul turneului "Black and White America", informează Eventim.

791 afișări
Imaginea articolului Lenny Kravitz revine la Bucureşti, într-un concert ce va avea loc pe 28 septembrie. Ce preţuri au biletele

Lenny Kravitz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat în plin turneu internaţional de promovare a noului său album, "Black and White America", energicul artist newyorkez Lenny Kravitz vine pentru a doua oară la Bucureşti.

Pentru cel de-al nouălea său album, Lenny Kravitz a căutat inspiraţie aproape de casă. Astfel, spiritul albumului "Black And White America" vine din locuri unde muzica acestui material discografic s-a şi născut - de la mici comunităţi din Bahamas până la străzile marelui Paris. Inspirat de aceste locuri şi în calitate de cetăţean al acestei planete, compozitorul a scris primele cântece după o pauză de trei ani, iar ele au devenit imediat cea mai intimă colecţie de melodii din cariera sa. "Fără îndoială, mediul mi-a oferit mult ajutor în procesul de creaţie" spune muzicianul.

Kravitz a demonstrat în mai multe rânduri ce poate să creeze. El lansează albume de peste douăzeci de ani, de când a debutat, în 1989, cu "Let Love Rule". De atunci, el a vândut peste 35 de milioane de discuri şi a câştigat patru premii Grammy. În ciuda acestor performanţe incredibile - sau poate chiar datorită lor -, cântăreţul, compozitorul, producătorul şi instrumentistul şi-a găsit refugiul tocmai pe una din insulele arhipelagului Bahamas. "Este un loc minunat, izolat" spune Kravitz. "Îmi oferă o existenţă simplă, dar minunată. Mănânc ce cultiv în propria mea grădină sau ce pescuiesc din mare, nu port pantofi, nu car după mine cheile de la casă şi nu trec pe lângă cineva fără să salut".

Insula, locul de baştină al familiei din partea mamei, a fost de-a lungul timpului un adevărat sanctuar pentru Kravitz, iar în ultimul an, artistul s-a dedicat cu adevărat acestuia. Din fericire, aceasta a implicat şi atingerea unui nou nivel de relaxare şi claritate muzicală pentru el. "Am visat această muzică de multe ori, pe când dormeam în rulota mea de pe plajă" spune artistul. Într-o dimineaţă, îşi aminteşte el, "m-am trezit brusc, am fugit la studio şi imediat a ieşit o piesă". Este vorba despre melodia în stil funk "Life Ain't Ever Been Better Than It Is Now". Aportul viselor la creaţie este confirmat şi de piesa "Dream", unde artistul cântă "no one can take the dream from your heart...".

Albumul "Black And White America" este primul lansat la Atlantic Records/Roadrunner Records şi primul după cel din 2008, "It Is Time For A Love Revolution", care a marcat cel mai de succes debut al lui Kravitz în topuri. Nu întreg materialul are o încărcătură mistică. Unele piese au origini cât se poate de pământeşti.

"La mică distanţă de casa mea, e un magazin de unde poţi lua mâncare şi seara, acolo lucrează un DJ", spune muzicianul. "Am fost de multe ori acolo şi le-am văzut pe femei dansând. Majoritatea sunt plinuţe, dar sunt super-mândre de corpul lor. Poartă pantaloni scurţi, în culori stridente şi îmi place că nu pun preţ pe stereotipuri, pe ceea ce spune presa că e frumos".

Inspirat de aceste femei, Kravitz a compus "Boongie Drop", o piesă cu izbucniri spaţiale şi un groove nocturn. Jay-Z, care a colaborat cu Lenny Kravitz de mai multe ori în ultimii ani, intervine în piesă cu o serie de rime rapide, în timp ce DJ Military, DJ-ul din localul din Bahamas şi vechi prieten cu Kravitz, dă şi el un impuls melodiei. În afară de colaborarea cu Jay-Z, Kravitz s-a aliat şi cu rapperul Drake and Swizz Beatz la realizarea piesei "Sunflower".

"Black And White America" a căpătat o altă direcţie muzicală când Kravitz şi-a mutat baza la Paris. "După ce m-am ascuns atâta timp, a fost chiar interesant să văd cum sună muzica în oraş, în timp ce conduceam", spune artistul. "Atitudinea mea s-a schimbat în timp ce ascultam piesele în mediul urban". În Paris, el a început să mixeze piesele şi să adauge elemente realizate pe sintetizator. Tot acolo a scris şi piesa "foarte senzuală, foarte minimală" intitulată Liquid Jesus, făcând albumul mai fin, dar în acelaşi timp şi mai sofisticat.

"Black And White America" a fost scris ca o reacţie la un documentar pe care Kravitz l-a văzut la televizor, în perioada de după alegerea lui Barack Obama ca preşedinte al Statelor Unite. Prin versurile compuse, autorul evocă povestea propriei sale familii, experienţele dureroase ale părinţilor săi - un cuplu interrasial -, în anii ʹ60. "Lumea îi înjura şi îi scuipa", îşi aminteşte artistul. "Iar asta era în New York, nu în vreun stat din sud. Aşa că albumul ăsta este despre mine personal şi despre situaţia rasială din această ţară. Poate că lucrurile au început să se mişte în direcţia cea bună, dar există în continuare oameni care plătesc tribut unor idei învechite".

Biletele pentru acest concert costă 111,83 lei (Normal Circle), 170,40 lei (Golden Circle) - preţ promoţional până la 1 august şi 298,20 lei (VIP) - preţ normal.

Concertul este organizat de D&D East Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici