"Liceenii" - cel mai frumos film de dragoste românesc

"Liceenii", regizat de Nicolae Corjos, prima parte a unei serii de lungmetraje de succes, este cel mai frumos film de dragoste românesc, potrivit rezultatelor unui chestionar online postat pe www.mediafax.ro.

4845 afișări
Imaginea articolului "Liceenii" - cel mai frumos film de dragoste românesc

"Liceenii" - cel mai frumos film de dragoste românesc

Filmul "Liceenii" a fost ales de 36,19% dintre cei aproximativ 970 de votanţi de pe site, fiind urmat, la mică distanţă, de "Declaraţie de dragoste", semnat tot de Nicolae Corjos, care a obţinut 36,08% din voturi.

"Liceenii" (1987) este povestea de dragoste a doi "boboci" care se îndrăgostesc. Mihai (Ştefan Bănică) este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana (Oana Sârbu) este o împătimită a campionatelor de şah. Iubirea celor doi este presărată cu certuri, surprize inocente şi probe de prietenie. Pe lângă cei doi îndrăgostiţi se mai remarcă simpaticul Ionică (Mihai Constantin), prietenul lui Mihai, dar şi dura profesoară de matematică Isoscel (Tamara Buciuceanu) şi dirigintele Socrate (Ion Caramitru).

Un film despre iubire şi viaţa de liceu care a umplut cinematografele, "Declaraţie de dragoste" (1985) poate fi considerat unul dintre primele "love story-uri" româneşti. Cuplul îndrăgostiţilor este format din Adrian Păduraru şi Teodora Mareş, iar Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu fac două roluri de neuitat în ipostaza faimoşilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.

Utilizatorii site-ului MEDIAFAX au fost invitaţi să voteze cel mai frumos film de dragoste românesc, putând opta, pe lângă cele două filme care în final au ajuns pe primele poziţii ale clasamentului, pentru "Buletin de Bucureşti", de Virgil Calotescu, şi mai recentele "California Dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu, sau "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean.

Pe locul al treilea s-a clasat filmul "Buletin de Bucureşti", cu 18,45% din voturi, urmat de "California Dreamin' (nesfârşit)", cu 4,95% din voturi, şi "Marţi, după Crăciun", cu 4,33% din voturi.

"Buletin de Bucureşti" (1982) este povestea unei relaţii care începe din interes, dar se termină cu o iubire. După absolvirea Facultăţii de Agronomie, Silvia (Catrinel Dumitrescu) caută să obţină un buletin de Bucureşti care i-ar permite să rămână în Capitală. Ea se căsătoreşte cu şoferul de taxi Radu (Mircea Diaconu), care are buletin de Bucureşti şi mare nevoie de bani. Urmează vizita părinţilor ei şi încercările de a obţine un divorţ.

Produs de MediaPro Pictures, "California Dreamin' (Nesfârşit)" îi are în distribuţie pe Armand Assante, în rolul căpitanului american Jones, responsabil cu amplasarea unui radar NATO la graniţa României cu Serbia, şi pe Răzvan Vasilescu, în rolul lui Doiaru, un şef de gară excesiv de zelos şi, totodată, un mafiot local. În timp ce şeful de gară încearcă să îşi impună punctul de vedere, fiica sa se îndrăgosteşte de un soldat american. Filmat în 2006, "California Dreamin'" marca debutul în lungmetraj al regizorului de doar 27 de ani Cristian Nemescu. La o lună şi jumătate după încheierea filmărilor, taxiul în care se aflau Cristian Nemescu şi prietenul lui, inginerul de sunet Andrei Toncu, a fost lovit în plin de o maşină care circula cu o viteză de 130km/h. Accidentul le-a fost fatal celor din taxi.

Cel mai recent film al lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Brănescu), care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor) de zece ani. Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi aparent o relaţie fericită. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întâlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici