Licitaţia cu obiectele personale ale lui Elizabeth Taylor a strâns peste 150 de milioane de dolari

Licitaţia, de patru zile, cu obiectele lui Elizabeth Taylor - rochii şi bijuterii purtate de aceasta în filme sau la evenimente importante din viaţa sa - s-a încheiat, cu încasări de peste 150 de milioane de dolari, o parte din sumă urmând să fie donată unei fundaţii umanitare înfiinţate de actriţă.

143 afișări
Imaginea articolului Licitaţia cu obiectele personale ale lui Elizabeth Taylor a strâns peste 150 de milioane de dolari

Licitaţia cu obiectele personale ale lui Elizabeth Taylor a strâns peste 150 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit bbc.co.uk, licitaţia a întrecut aşteptările organizatorilor, casa Christie's.

Scenariul filmului "Vis de glorie/ The National Velvet" - primul lungmetraj de succes al lui Liz Taylor - a fost vândut pentru 170.000 de dolari, suma fiind de 50 de ori mai mare decât preţul de pornire. De asemenea, unul dintre colierele lui Taylor, cu o perlă datând din secolul al XVI-lea, a fost vândut pentru suma de 11,8 milioane de dolari.

Starul filmului "Cleopatra" a murit în martie anul acesta, la vârsta de 79 de ani.

Preşedintele casei Christie's, Marc Porter, a descris rezultatul licitaţiei ca fiind "copleşitor, existând foarte mulţi doritori care s-au întrecut să cumpere fiecare obiect".

O parte din suma strânsă în urma licitaţiei va fi donată Elizabeth Taylor AIDS Foundation, o fundaţie care luptă contra maladiei SIDA, înfiinţată de actriţă în 1991.

Elizabeth Taylor era cunoscută pentru pasiunea sa pentru diamante. O parte dintre bijuteriile actriţei au fost vedetele licitaţiei, unde au mai fost scoase la vânzare rochii unicat, mobilier, scenarii şi alte obiecte care au făcut parte din viaţa starului hollywoodian.

Alte aproximativ 1.000 de obiecte ce au aparţinut actriţei vor fi vândute exclusiv online, până sâmbătă seară.

Cele mai frumoase rochii ale actriţei Elizabeth Taylor, dintre care unele au intrat în legendă, au fost vândute miercuri seară, la licitaţia organizată de casa Christie's la New York, pentru o sumă totală de peste 2,6 milioane de dolari.

Licitaţia de miercuri nu a stârnit, însă, atâta pasiune şi febrilitate aşa cum s-a întâmplat marţi seară, când au fost scoase la vânzare legendarele bijuterii ale actriţei, ce au fost vândute în cele din urmă pentru suma totală de 115,9 milioane de dolari şi au doborât mai multe recorduri de preţ.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasată, în 1999, de American Film Institute, pe poziţia a şaptea în topul 100 al celor mai mari actriţe din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici