Macheta unei sculpturi de Picasso, evaluată la 35 milioane de dolari, scoasă la licitaţie

Macheta unei sculpturi cubiste de Pablo Picasso, pe care artistul spaniol a oferit-o oraşului Chicago, va fi scoasă la vânzare în luna noiembrie de casa Christie's la o licitaţie unde ar putea fi tranzacţionată cu peste 35 milioane de dolari.

155 afișări
Imaginea articolului Macheta unei sculpturi de Picasso, evaluată la 35 milioane de dolari, scoasă la licitaţie

Macheta unei sculpturi de Picasso, evaluată la 35 milioane de dolari, scoasă la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această sumă ar reprezenta un record de preţ pentru macheta unei sculpturi realizate de artistul spaniol, a anunţat, miercuri, casa Christie's, informează Reuters.

Picasso nu a vizitat niciodată Chicago, dar a admirat acest oraş, donând municipalităţii o sculptură din oţel, înaltă de 15 metri, pe care a finalizat-o în 1967 şi care se află în prezent în Daley Plaza din Chicago.

Picasso a făcut două machete pentru această sculptură. A trimis o machetă la Chicago, pe baza căreia muncitorii americani au realizat opera finală. Această machetă este expusă la Art Institute din Chicago.

Cealaltă machetă, păstrată de Picasso, care este scoasă la licitaţie, a aparţinut nepoatei artistului, Marina Picasso, iar apoi colecţionarului de artă Jan Krugier.

Sharon Kim, directoarea departamentului de Artă Modernă şi Impresionistă al casei Christie's, spune că preţul estimativ pentru această machetă a fost calculat pe baza preţurilor obţinute de opere comparabile create de Picasso.

Cel mai mare preţ oferit vreodată pentru o sculptură de Picasso a fost de 29,1 milioane de dolari, pentru "Tete de Femme (Dora Maar)", în 2007, potrivit casei Christie's.

Macheta scoasă la vânzare are o înălţime de 104 centimetri, este realizată din metal şi este expusă în aceste zile la sediul din Chicago al casei Christie's.

Licitaţia va avea loc în perioada 4-5 noiembrie la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici