Magnatul Rupert Murdoch a ajuns la un acord de divorţ cu cea de-a treia soţie. Ce avere va primi Wendi Deng

Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 82 de ani, şi cea de-a treia soţie a sa, Wendi Deng, au anunţat miercuri la New York că au ajuns la un acord amiabil în privinţa divorţului, punând astfel capăt unei căsnicii care a durat 14 ani.

268 afișări
Imaginea articolului Magnatul Rupert Murdoch a ajuns la un acord de divorţ cu cea de-a treia soţie. Ce avere va primi Wendi Deng

Magnatul Rupert Murdoch a ajuns la un acord de divorţ cu cea de-a treia soţie. Ce avere va primi Wendi Deng

Detaliile acestui acord nu au fost făcute publice.

Rupert Murdoch şi Wendi Deng, în vârstă de 44 de ani, au apărut pentru câteva momente în faţa unei judecătoare de la Curtea Supremă din Manhattan, Ellen Gesmer, care, după ce le-a pus câteva întrebări, s-a declarat bucuroasă pentru semnarea acelui acord amiabil care evită un proces.

Cei doi, însoţiţi de avocaţii lor, nu au făcut nicio declaraţie la ieşirea din acea audiere, care a durat mai puţin de 10 minute.

Cuplul a dat însă publicităţii un comunicat comun.

"Suntem fericiţi să anunţăm că am ajuns la un acord amiabil în privinţa tuturor chestiunilor legate de divorţul nostru. Ne vom continua vieţile, cu un respect mutual şi un interes comun pentru sănătatea şi fericirea celor două fiice ale noastre", au declarat ei.

Rupert Murdoch a solicitat divorţul în iunie, după 14 ani de căsnicie, evocând un cuplu "destrămat de o manieră irevocabilă".

El s-a căsătorit cu Wendi Deng, născută în China, la doar câteva săptămâni după ce divorţase de a doua soţie, în 1999. Murdoch şi Deng au împreună două fiice - Grace Helen, în vârstă de 12 ani, şi Chloe, în vârstă de 10 ani.

Potrivit unor publicaţii americane, Wendi Deng va rămâne în posesia apartamentului de lux pe care cuplul îl deţine pe 5th Avenue din New York, cumpărat cu 44 milioane de dolari în 2005. Acel apartament a beneficiat de o renovare şi redecorare care au costat 50 milioane de dolari.

Cuplul semnase un acord prenupţial, modificat în timpul căsătoriei, care stipulează faptul că o despărţire a celor doi soţi nu va afecta puterea financiară a magnatului australo-american asupra grupului său media, care a fost scindat în două societăţi în luna iunie: una pentru presa scrisă şi tipărirea de cărţi, denumită News Corp, şi o alta pentru televiziune şi cinema, 21st Century Fox.

Wendi Deng şi cele două fiice ale lor nu au drept de vot în News Corp., spre deosebire de ceilalţi patru copii ai lui Murdoch.

Rupert Murdoch, care are o avere estimată de revista Forbes la 13,4 miliarde de dolari, deţine o serie de publicaţii de prestigiu, precum Wall Street Journal, The Sun, The Times şi New York Post.

Grupul său a fost serios afectat de un scandal uriaş declanşat de interceptările telefonice ilegale, izbucnit în Marea Britanie în 2011. În domeniul televiziunii, Murdoch deţine posturile Fox şi Sky, iar în cinematografie, studiourile 21th Century Fox.

Acesta a fost cel de-al treilea mariaj al său şi al doilea pentru Wendi Deng, o femeie de afaceri care s-a căsătorit cu americanul graţie căruia a putut să vină să studieze în Statele Unite la vârsta de 22 de ani.

Divorţul lui Rupert Murdoch de cea de-a doua soţie l-a costat 1,7 miliarde de dolari, fiind considerat una dintre cele mai costisitoare despărţiri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici