O zi de libertate. Peste 20 de maimuţe au evadat din grădina zoologică şi s-au bucurat de un „city break” în Germania

  • Peste 20 de maimuţe au scăpat dintr-o grădină zoologică din oraşul Loffingen, Germania.
  • Localnicii au observat animalele care umblau „în gaşcă”, relatează VoaNews.
697 afișări
Imaginea articolului O zi de libertate. Peste 20 de maimuţe au evadat din grădina zoologică şi s-au bucurat de un „city break” în Germania

Aproximativ 24 de maimuţe au scăpat dintr-o grădină zoologică din oraşul Loffingen, Germania, a declarat joi poliţia locală, potrivit VoaNews.

Maimuţele au fugit din cuşca lor din parcul sălbatic Tatzmania, la aproximativ 140 de kilometri sud-vest de Stuttgart, lângă graniţa cu Elveţia, informează poliţia şi presa locală.

Iniţial, acestea au fost observate de localnici plimbându-se „în gaşcă” în zona Loffingen. Macacii din Barberia nu sunt consideraţi drept fiind maimuţe periculoase, însă publicul a fost sfătuit să nu se apropie de ele şi să nu încerce să le captureze.

În cele din urmă, muncitorii grădinii zoologice le-au prins pe fugare. Acestea au fost surprinse făcând plajă lângă nişte copaci. 

„Se pare că animalele au profitat de vremea frumoasă şi au petrecut după-amiaza la marginea unei păduri lângă grădina zoologică”, a spus poliţia.

Încă nu este clar cum au reuşit să evadeze, însă poliţiştii cred că lucrările de construcţie de la grădina zoologică le-au oferit maimuţelor ocazia de a scăpa. 

Macacii din Barberia sunt originari din zonele muntoase din Africa de Nord, au spus oficialii de la grădina zoologică, iar o populaţie mică, dar renumită, locuieşte pe teritoriul britanic Gibraltar, unde sunt cunoscuţi sub numele de maimuţe din Barberia. Sunt consideraţi pe cale de dispariţie din cauza distrugerii severe a habitatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici