Make Europe Great Again! Un contribuabil german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump în poştă

  • Ziaristul Tobias Ruether a primit în cont 1.200 de dolari de la guvernul american şi o scrisoare de la D. Trump
  • Jurnalistul german a reuşit cu greu să contacteze Fiscul din SUA şi dea banii înapoi
  • Greşeala a fost provocată de faptul că Ruether are dreptul de muncă în Statele Unite
4058 afișări
Imaginea articolului Make Europe Great Again! Un contribuabil german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump în poştă

Make Europe Great Again! Un contribuabil german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump în poştă

Te-ai întrebat vreodată cum ai reacţiona dacă ai primi o scrisoare de la Donald Trump şi 1.200 de dolari în cont de la guvernul american? Pare un scenariu de la Hollywood, dar să ştii că e inspirat din fapte reale.

Jurnalistul german Tobias Ruether e personajul principal din “film”. Scrisoarea l-a găsit la Berlin, iar banii au venit ca parte a planului de “ajutor de urgenţă” acordat americanilor. Primul gând al ziaristului a fost că “Trump a înnebunit”

“Sunt cetăţean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpiraţiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig şi am rostit un cuvânt din patru litere, aşa cum spun americanii muncitori”, a scris Ruether în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Greşeala a fost cauzată de faptul că jurnalistul are, din facultate, un social security number, un număr unic care conferă dreptul de muncă în SUA. Ruether a petrecut o bună perioadă de timp în încercarea de a da banii înapoi, inclusiv cu telefoane la Ambasada Statelor Unite sau la Trezorerie.

“Nu am găsit nicăieri o adresă de email. Doar un număr de fax de la departamentul Fisc din Philadelphia, responsabil pentru cazurile internaţionale de taxe. Aşa că am scris un fax ca şi cum era anul 1993”, a povestit Ruether. Numerele de fax erau însă scoase din funcţiune, iar germanul a trimis în cele din urmă cecul prin poştă. “Mult noroc, e clar că o să aveţi nevoie de el”, le-a transmis ziaristul autorităţilor din SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici