"Marioneta" de Roman Polanski, cel mai bun film al anului 2010

"Marioneta/ The Ghost Writer", în regia lui Roman Polanski, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2010 de către cei 296 de membri ai Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film - FIPRESCI, informează site-ul organizaţiei.

363 afișări
Imaginea articolului "Marioneta" de Roman Polanski, cel mai bun film al anului 2010

"Marioneta" de Roman Polanski, cel mai bun film al anului 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul îi va fi înmânat Oliviei Williams - actriţa din rolul principal -, pe 17 septembrie, la ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian (17 - 25 septembrie).

Pelicula "Marioneta" a avut premiera în februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Lungmetrajul lui Roman Polanski, primul thriller contemporan din ultimii 20 de ani al regizorului, este o adaptare după romanul "Marioneta" de Robert Harris, în care un fost ministru britanic, inspirat de Tony Blair, angajează un "negru" pentru a-i redacta memoriile, ce cuprind detalii şocante.

"The Ghost Writer" spune povestea fostului premier britanic Adam Lang, interpretat de Pierce Brosnan, care vrea să îşi scrie memoriile. Decorul în care se desfăşoară acţiunea este situat pe o insulă de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Cel care îl ajută pe Lang să îşi scrie memoriile moare în împrejurări suspecte, fiind trimis un "negru" (Ewan McGregor) pentru a-l ajuta să îşi termine cartea. Anonimul scriitor reuşeşte să înţeleagă şi să intre repede în intrigile politice şi sexuale, din care nu lipsesc şi soţia lui Lang, Ruth (Olivia Williams), şi secretara sa, Amelia Bly, interpretată de Kim Cattrall.

Din distribuţia peliculei fac parte actori precum Eli Wallach, Jim Belushi, Timothy Hutton, Robert Pugh şi Tom Wilkinson.

Filmările pentru această peliculă s-au desfăşurat pe o perioadă de trei luni şi au avut loc în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici