Martin Scorsese şi HBO pregătesc un serial inspirat de filmul "Shutter Island"

Martin Scorsese, televiziunea prin cablu HBO şi compania Paramount Television pregătesc împreună un serial TV inspirat din universul lungmetrajului "Shutter Island", regizat în 2010 de renumitul cineast american.

277 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese şi HBO pregătesc un serial inspirat de filmul "Shutter Island"

Martin Scorsese şi HBO pregătesc un serial inspirat de filmul "Shutter Island"

Noul serial TV se află deocamdată în primele faze de producţie, se va intitula "Ashecliffe" şi va avea o acţiune plasată anterior evenimentelor descrise în filmul "Shutter Island", informează hollywoodreporter.com.

Acţiunea din "Ashecliffe" va avea loc în acelaşi spital pentru boli mintale descris de filmul în care rolul principal a fost jucat de Leonardo DiCaprio. Această dramă TV va explora trecutul spitalului şi fărădelegile comise de fondatorii acestuia.

Martin Scorsese, care a realizat "Shutter Island" pe baza romanului omonim scris de Dennis Lehane în 2003, va regiza episodul pilot al serialului "Ashecliffe".

Scenariul noului proiect de televiziune va fi scris de Dennis Lehane în colaborare cu Tom Bernardo.

Proiectul reprezintă o nouă colaborare a HBO cu regizorul Martin Scorsese, care pregăteşte pentru aceeaşi televiziune un serial dramatic, neintitulat deocamdată, a cărui tematică are loc cu industria rock'n'roll din anii 1970. Serialul va fi produs în colaborare cu Terence Winter şi George Mastras şi îl va avea ca protagonist pe actorul Bobby Cannavale.

Ambele proiecte de televiziune ale regizorului Martin Scorsese au fost anunţate în contextul în care sezonul final al unui alt serial de prestigiu, produs tot de cineastul american, intitulat "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire", va avea premiera în luna septembrie.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici