Mesaje indecente, cereri în căsătorie şi flirt la birou, pe e-mail. Câţi români recunosc

Aproximativ 84% dintre internauţii români, participanţi la un sondaj de specialitate, şi-au surprins persoana iubită trimiţând mesaje sau imagini indecente unei alte persoane, potrivit unui studiu realizat de Microsoft MSN.

949 afișări
Imaginea articolului Mesaje indecente, cereri în căsătorie şi flirt la birou, pe e-mail. Câţi români recunosc

Mesaje indecente, cereri în căsătorie şi flirt la birou, pe e-mail. Câţi români recunosc (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit studiului Microsoft MSN, internauţii folosesc foarte des e-mail-ul pentru transmiterea de mesaje de dragoste, pentru a flirta şi chiar pentru cereri în căsătorie. Astfel, 16% din respondenţii din România au fost surprinşi în timp ce trimiteau e-mail-uri cu conţinut intim sau indecent când erau la birou, iar 84% din respondenţi şi-au prins persoana iubită trimiţând mesaje sau imagini indecente unei alte persoane.

Aproape jumătate dintre respondenţii români (49%) au transmis prin e-mail informaţii pe care nu le-ar spune în direct, precum o minciună sau un subiect delicat, şi mai mult de o treime dintre respondenţi (39%) şi-au creat o altă adresă de e-mail pentru a flirta cu oameni necunoscuţi, întâlniţi pe internet.

Pe de altă parte, 21% din respondenţii români au încheiat o relaţie printr-un mesaj trimis pe e-mail, în timp ce 7% din respondenţii români au lansat o cerere în căsătorie pe e-mail.

În ceea ce priveşte arhivarea mesajelor, 59% din respondenţi păstrează e-mail-urile romantice primite de la persoana iubită, în timp ce 19% dintre respondenţii români încă mai păstrează e-mail-uri de la fostele persoane iubite.

La nivel internaţional, rezultatele studiului demonstrează faptul că oamenii îşi exprimă sentimentele şi flirtează cu ajutorul e-mail-urilor, aproximativ 48% dintre ei corespondând cu partenerul/a prin mesaje de dragoste pe internet, pentru a menţine relaţia proaspătă. Şi, mai mult decât atât, aproximativ o cincime dintre respondenţi (19%) au spus pentru prima oară "te iubesc" persoanei iubite folosind e-mail-ul, iar 9% dintre ei chiar au cerut în căsătorie persoana iubită pe mail.

Rezultatele indică, totodată, şi că utilizatorii se folosesc de e-mail pentru a-şi exprima iubirea în diferite moduri: 18% din respondenţi au declarat că au trimis imagini romantice sau indecente prin e-mail şi o cincime dintre ei au schimbat fantezii romantice cu partenerul. În plus, 47% dintre respondenţi au afirmat că au trimis sau că au primit mesaje romantice/indecente de la persoane care nu erau partenerii/partenerele lor, iar 16% dintre respondenţi şi-au surprins partenerii/partenerele că trimiteau mesaje sexy sau picante altcuiva.

Totodată, 21% dintre respondenţi au declarat că au flirtat cu unii colegi de la muncă pe e-mail. Dintre persoanele care folosesc e-mail-ul pentru a trimite mesaje romantice, 17% au folosit adresa de e-mail de la birou pentru a-şi exprima sentimentele de iubire, iar 8% au fost surprinşi în timp ce trimiteau mesaje de dragoste pe e-mail în timp ce erau la birou.

"Chiar dacă e-mail-ul este considerat un mijloc de comunicare impersonal, este interesant că mulţi utilizatori îl folosesc pentru a împărtăşi sentimente profunde şi intime. Cu noua versiune Hotmail, ataşarea filmuleţelor sau fotografiilor de aproape orice mărime nu mai este o problemă, aşa că utilizatorii pot adăuga astfel de elemente la mesajul romantic pe care îl trimit de Ziua Îndrăgostiţilor sau oricând doresc să-şi exprime sentimentele într-un mod special", a declarat Tudor Galos, Windows Business Group Lead, Microsoft România.

Studiul a fost realizat în 14 ţări din Europa şi în Israel, cu peste 10.000 de respondenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici