Michel Montignac, autorul dietei care îi poartă numele, a murit

Michel Montignac, autorul celebrei cure de slăbire care îi poartă numele şi pe care a pus-o la punct în anii 1980, a decedat, duminică, la vârsta de 66 de ani, a anunţat, joi, primăria oraşului francez Annemasse, unde locuia nutriţionistul francez.

322 afișări
Imaginea articolului Michel Montignac, autorul dietei care îi poartă numele, a murit

Michel Montignac, autorul dietei care îi poartă numele, a murit (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Acest fost copil obez, devenit director în industria farmaceutică, a hotărât să înceapă, în anii 1970, o serie de cercetări în domeniul nutriţiei, încercând să îşi rezolve propria problemă de greutate, se afirmă pe site-ul celebrului nutriţionist (www.montignac.com).

Michel Montignac a pus astfel bazele regimului său disociat - lipidele şi glucidele nu trebuie amestecate în timpul aceleiaşi mese -, care a adus o modificare radicală faţă de regimurile tradiţionale, bazate pe alimentaţia hipocalorică. Michel Montignac a testat regimul disociat pe el însuşi şi a slăbit 15 kilograme în doar câteva luni.

Ulterior, Montignac a publicat, în 1986, prima sa carte, intitulată "Comment maigrir en faisant des repas d'affaires", care se adresa în principal directorilor care mănâncă adeseori în restaurant. Volumul a devenit rapid un bestseller în Franţa, unde s-a vândut în peste 500.000 de exemplare.

În anul următor, Montignac a publicat volumul "Je mange donc je maigris" (Mănânc, deci slăbesc). Publicată în peste 40 de ţări, această carte s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare.

Michel Montignac a publicat 20 de cărţi despre slăbit, diete şi sănătate, a participat la numeroase congrese şi seminarii şi a lansat o gamă de produse nutriţionale bio, asociată celebrei sale metode de slăbit.

Nutriţionistul francez Michel Montignac a venit şi în România, în mai 2009, când a participat la seminarul "Mănânc, slăbesc şi mă menţin", organizat în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici