Michele Placido, "comisarul Cattani", filmează în România

Michele Placido, renumitul actor şi regizor italian, va sosi, miercuri, în România, pentru a demara un proiect cinematografic despre Italia anilor '60 şi imigraţia italienilor în ţara noastră, în colaborare cu regizorul şi producătorul Bobby Păunescu.

465 afișări
Imaginea articolului Michele Placido, "comisarul Cattani", filmează în România

Michele Placido, "comisarul Cattani", filmează în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michele Placido, cunoscut publicului român mai ales pentru rolul comisarului Cattani din serialul TV "Caracatiţa", a fost impresionat de noul val al cinematografiei româneşti, motiv pentru care a hotărât să colaboreze direct cu tineri regizori şi actori români.

Placido şi Bobby Păunescu se află la a doua colaborare, după "Vallanzasca - Îngerii răului", lungmetraj prezentat la cea mai recentă ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. În lungmetrajul regizat de Placido şi coprodus de casa de film Mandragora, Monica Bârlădeanu a interpretat rolul uneia dintre victimele gangsterului Renato Vallanzasca.

Michele Placido s-a născut pe 19 mai 1946, în Ascoli Satriano, Italia, într-o familie cu opt copii. Placido se va afla sub influenţa multor meserii, însă alege să se dedice lumii artistice. Studiază la Academia Naţională de Artă Dramatică, urmându-şi astfel înclinaţia spre reprezentaţie şi debutează în teatru în anul 1970.

Primul său succes vine odată cu rolul soldatului Paolo Passeri în "Marcia trionfale" (1976). Doi ani mai târziu, el câştigă Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Berlin, pentru rolul din melodrama "Ernesto".

Placido a apărut în foarte multe filme de televiziune, dar anul 1983 marchează începutul celebrităţii de care se bucură pe plan mondial, graţie interpretării magistrale a comisarului Corrado Cattani din seria "Caracatiţa/ La Piovra".

Michele Placido are la activ zece filme în calitate de regizor.

Cunoscut om de afaceri, Bobby Păunescu a debutat în regia de lungmetraj cu filmul "Francesca", prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici