Milioane de albume ale lui Michael Jackson, vândute în SUA după decesul acestuia

Albumele lui Michael Jackson s-au vândut în aproape patru milioane de exemplare în Statele Unite, după moartea acestuia, pe 25 iunie, la Los Angeles, potrivit cifrelor oferite de Nielsen SoundScan.

91 afișări
Imaginea articolului Milioane de albume ale lui Michael Jackson, vândute în SUA după decesul acestuia

Circa 4 milioane de albume ale lui Michael Jackson, vândute în SUA după decesul acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albume ale lui Michael Jackson

Compilaţia "Number Ones", care reuneşte cele mai cunoscute piese lansate de "Regele muzicii pop", se află în continuare în fruntea clasamentelor de gen, cu 114.284 de copii vândute. Acesta este, totodată, singurul album care, săptămâna trecută, a fot vândut în peste 100.000 de exemplare.

Trei dintre albumele lui Michael Jackson se află în primele cinci poziţii ale clasamentului celor mai mari vânzări, iar şase, în primele 20 de locuri ale acestui top.

Cele 12 albume lansate de Michael Jackson, solo sau cu trupa Jackson Five, s-au vândut, săptămâna trecută, în 350.000 de exemplare, comparativ cu 447.000 de unităţi în săptămâna precedentă.

De la moartea lui Michael Jackson, albumele acestuia s-au vândut în aproape patru milioane de exemplare.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac.

Jackson este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. El şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo. În total, albumele sale s-au vândut în peste 750 de milioane de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici